Mozer Guitars komt met nieuwe modellen

Nederlandse Mozer brengt Standard Line en signature model uit

Merknieuws 04-12-2013 17:02

Het jonge Nederlandse merk Mozer Guitars kwam al eens in het nieuws met zijn signature model voor Bill Kelliher van Mastodon. Toen al was bekend dat van het merk ook met een in serie geproduceerde Standard Line zou komen, die nu daadwerkelijk is gearriveerd. Tegelijkertijd komt er in de Custom Line een gitaar uit voor Benjamin Weinman van Dillinger Escape Plan.

Het model voor de gitarist van deze Amerikaanse mathcore band heeft een sunburst body van mahonie met een esdoorn top. In tegenstelling tot de gitaren uit de Standard Line is de mensuur 25,6 inch. De mahonie hals is voorzien van een ebben toets, die – net als alle andere modellen – geen positiestippen heeft, maar alleen een 12de frets aanduiding met een grote M.

Body

De bodies van alle tot nu toe verschenen Mozer gitaren hebben dezelfde asymmetrische vorm, toch is er genoeg te kiezen, want houtsoorten, afwerking, elementen en hardware verschillen van model tot model.

Standard Line

De Standardline die nu gepresenteerd is bestaat uit drie modellen, de Revery, Radiant en Chariot, afgewerkt  met een open pore zijdeglanslak in violin sunburst (Revery) en transparent black Radiant en Chariot).

De Revery is voorzien van twee P90 elementen en een wraparoud brug. Dit is ook de enige gitaar met een volledig essen body, want de Radiant en Chariot hebben een mahonie met een essen top. Terwijl bij de Cheriot de snaren door de body lopen om over een tune-o-matic brug te worden geleid, heeft de Radiant een stop staartstuk in combinatie met eenzelfde brug. Alle elementen worden in eigen huis vervaardigd. Voor de Chariot zijn dat humbuckers met ceramische elementen, terwijl de Radiant een set heeft met respectievelijk alnico 4 en 5 magneten.

Is je interesse gewekt? Hou dan Gitarist in de gaten, want op dit moment zijn we bezig met een test van de Revery en Radiant. www.mozerguitars.com

zoeken
zoeken