NAMM 2014 - Dag 1 - Roland/Boss perspresentatie en Pigtronix nieuws

Pigtronix viert 10-jarig bestaan met Echolution 2, video van perspresentatie Boss

Merknieuws 23-01-2014 12:01

Gitarist reist elk jaar af naar de NAMM show in Anaheim, L.A., om de nieuwste gear te bekijken en de fabrikanten te raadplegen over wat ze allemaal van plan zijn. Vandaag is het Dag 1, en we hebben meteen een paar primeurs kunnen noteren. Volgens Pigtronix-eigenaar Dave Koltai belichaamt de Echolution 2 alles wat het bedrijf het afgelopen decennium over het ontwerpen van effecten heeft geleerd. En Roland demonstreerde tijdens haar perspresentatie de nieuwste producten. Kijk naar onze videoimpressie.

In onze preview (klik hier) hebben we de ins en outs van de nieuwste Boss-producten al besproken. Hierbij een korte impressie van de perspresentatie, die de aftrap voor onze NAMM show vormde. Het ME-80 multi-effect en de OD-1 en DS-1 pedalen. Bekijk hier onze videoimpressie.


Pigtronix
Het nieuwe delaypedaal van Pigtronix heeft hetzelfde rijke geluid en dezelfde headroom als de acht jaar geleden gelanceerde eerste versie van de Echolution, die gebruikt wordt door artiesten als Living Colour, Dream Theater en Weezer. Het palet aan dealygeluiden is echter flink uitgebreid en het pedaal is nu volledig programmeerbaar en MIDI-regelbaar, en dat in een kleinere behuizing.

De Echolution 2 heeft een 24-bit stereo delay die echo’s kan creëren van 10 ms tot 10 seconden. Voor elke ingestelde dealytijd kunnen verschillende onderverdelingen worden gekozen (1, 3/4, 2/3, 1/2, etc) waardoor een hele reeks van polyritmische multitap-patronen mogelijk wordt, inclusief de Golden Ratio. De gecreëerde echo’s kunnen vervolgens bewerkt worden met acht verschillende filters, meerdere LFO’s, freeze, reverse en bit-crushing. De Halo- en Jump-functie zorgen voor originele ‘cascading’ octaafeffecten.  Elke knop/functie kan door toewijzing van een expressiepedaal realtime met de voet geregeld worden en ook via MIDI.

De Echolution 2 beschikt over zestig presets om de gebruiker op weg te helpen. Elk zelf gecreëerd geluid kan met de voetschakelaars of de optionele remoteschakelaar worden opgeslagen en opgeroepen. Met de bijbehorende software kun je met je pc of Mac presets in- en exporteren, en firmware upgraden. Eigenaars van de Echolution 2 Deluxe krijgen er tevens toegang mee tot de geavanceerde mogelijkheden van dit model. Deze uitgebreidere versie laat je ook de acht filters op het regelpaneel bedienen door middel van evenzoveel drukknoppen met bijbehorende LED-indicators (bij het standaard model gaat dit via de software).

 

zoeken
zoeken