Jeff Berlin naar Rotterdam en St. Niklaas in maart

Presentatie nieuwe Cort Rithimic signature bas

Merknieuws 10-02-2014 14:02

Op woensdag 5 en donderdag 6 maart 2014, verzorgt de gerenommeerde bassist Jeff Berlin een tweetal clinics in de Benelux. De clinics staan in het kader van de nieuwe Cort basgitaar die Jeff’s handtekening draagt, de Rithimic.

Een opvallende bas is het zeker! De Cort Rithimic heeft een elzen body met een top die deels uit spalted maple en deels uit padouk bestaat en die is voorzien van Bartolini Jeff Berlin Custom Soapbar elementen en een Babicz FCH4 Gold Bridge. De geschroefde hals is van hard esdoorn, de toets van palissander. De stemmechanieken zijn Hipshot Ultralights.

Op de website van Cort zegt Berlin over zijn signature bas: "After playing the same bass for so many years I was not sure that another builder could develop something that I would love. As soon as I played the very first Cort Rithimic bass I was wowed. I could not believe how perfectly this bass turned out. This is an astonishing instrument that Cort has built for me."

Jeff Berlin geniet niet alleen een meer dan uitstekende reputatie als bassist (hij werkte o.a. met Bill Bruford, Toots Thielemans, John McLaughlin en Anderson Bruford Wakeman Howe), maar zeker ook als docent. Hij is mede-oprichter van het Bass Institute of Technology in Los Angeles en doceert vandaag de dag aan de Players School of Music in Clearwater (Florida).

Nu komt Jeff Berlin naar Europa voor clinics. In Nederland en België is hij respectievelijk te zien:

5 maart (aanvang: 20.00 uur)

Feedback Rotterdam

Ceintuurbaan 191,  3051KC Rotterdam

en 

6 maart (aanvang: 20.00 uur)

Key Music Sint Niklaas

Ankerstraat 81, 9100 Sint Niklaas

Om vervolgens van 12 tot en met 15 maart tijdens de Musikmesse Frankfurt te demonstreren in de booths van Cort en Markbass (resp. Hal 4.0 - E80 en 4.0 - F37).

zoeken
zoeken