Musikmesse 2014 - de preview

Lekkers van Duesenberg, Martin, Palmer en T-Rex

Merknieuws 04-03-2014 06:03

De Gitarist-redactie zal traditiegetrouw de komende dagen aanwezig zijn op de Musikmesse Frankfurt 2014 om veel nieuwe producten te zien, horen en uitproberen. Aan de vooravond van deze internationale beurs kunnen we al een tipje van de sluier oplichten over wat we verwachten te gaan zien.

Duesenberg

Met de 59 serie brengt Duesenberg zijn visie op de klassieke Les Paul uit, verkrijgbaar met tremolo of stop-staartstuk. De populaire Caribou komt er nu ook in zwart en zal alleen nog verkrijgbaar zijn met twee elementen. Wel kunnen we ook een 12-snarige versie verwachten, waarvan de intonatie van alle snaren middels de ingenieuze brug kan worden afgesteld.

Martin

In de Marquis Collection komen we twee prachtige replica’s van vooroorlogse Martins uit. De 12-frets 000-28K Authentic 1921 heeft een klankkast van schitterende gevlamd koa terwijl de D-28 Authentic 1937, met een adirondack sparren top en zij-/achterkant van Madagascar palissander, een getrouwe kopie is van een D-28 uit het meest gewilde jaar 1937. Aan de Retro serie, vintage ogende gitaren met een ingebouwd Fishman F1 Aura+ systeem, worden twee modellen toegevoegd. Het versterkte geluid van de 000-18E is gebaseerd op een 1940 14-frets 000-18, terwijl voor de ‘sound image’ van de D-35E een 1967 D-35 is gebruikt. De betaalbare Road serie word uitgebreid met twee in Style 18 afgewerkte 14-fretters, de DRSGT en 000RSGT. Beide gitaren hebben een sitka sparen top, massief palissander zij-/achterkant en een hals van sipo (een aan mahonie verwante houtsoort). De ingebouwde Fishman Sonitone elektronica heeft een USB-aansluiting voor rechtstreeks opnemen op je computer. Een aantal modellen kreeg een ‘shaded’ afwerking: de GPCPA4 en DCPA4 in de Performing Artist serie en de volledig mahonie D-15M Burst in de 15 serie.

Palmer

Bij Palmer verwachten we de gehele pedalenlijn in compactere behuizing te zien en zal zijn Cab Merger tonen, een klein doosje waarmee je een exra cabinet in serie of parallel kan aansluiten op een versterker met maar één uitgang. De Eins en Drei versterkers krijgen bovendien een derde broer erbij, de Zwei. Naast de gain is er ook een ‘dirt’ regelaar die de oversturing van de buizen beïnvloed en je kan traploos de EL34 en 6L6 eindtrap mengen.

T-Rex

T-Rex brengt drie nieuwe compacte effectpedalen uit en zijn eerste multi-effect. De Vulture is een klassieke distortion met regelaars voor gain, volume en toon, aangevuld met een low en fat boost. De laatste is bedoeld voor gitaristen die een vetter geluid willen zonder de bassist in de weg te zitten. Met de Creamer beschikt de gitarist over drie reverbtypes, spring, room en hall, waarvan het hoog met een toonknop geregeld kan worden. Het analoge droge signaal van dit digitale galmeffect blijft volledig intact. De Replay Box biedt tot 3 seconden delay en bevat ook een taptempoknop. Met een schakelaar kun je uit een aantal ritmische onderverdelingen van de herhalingen kiezen: kwartnoot, triool of gepunteerde achtste. Het stereo pedaal heeft L/R in- en uitgangen.

De Soulmate is T-Rex' eerste multi-effect. Net als Tech 21’s Fly Rig 5 is hij samengesteld uit een aantal van de populairste pedalen van het merk, te weten de Møller overdrive, Mudhoney distortion, de Replica en Reptile dealys en de Room Mate reverb. In tegenstelling tot zijn Amerikaanse tegenhanger zijn de verschillende pedaalcombinaties van de Soulmate op te slaan in tien presets. Andere functies zijn een effectloop met voeding voor externe pedalen en een ingebouwde tuner.

zoeken
zoeken