Ace Boost van Kool & Elfring

Buizensound in pedaalvorm

Merknieuws 16-04-2014 10:23

Kool & Elfring komt met de Ace Boost, een eenvoudig te bedienen clean boost pedaal. Het Noord-Hollandse bedrijf van Aryjan Kool en Floris Elfring begon enkele jaren geleden met het maken van luidsprekerkasten, om daarna uit te breiden met buizentops en combo’s. Met de Ace Boost brengen ze nu het eerste Kool & Elfring pedaal uit.

Clean boost

Gebaseerd op een 12AX7 buisje, levert de Ace Boost geen distortion, maar wel een verrijking van je geluid en het nodige volume om de eerste versterkertrappen van een buizenversterker te verzadigen voor wat Kool & Elfring een 'open crunch- of subtiel leadgeluid' noemt.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen met zijn enkele gainregelaar. In de lagere gain-standen voeg je fraaie boventonen toe die een clean geluid warmer en levendiger maken. Voorbij 12 uur vind je het gebied dat voor de verzadiging van je buizenversterker - en dus voor oversturing - zorgt.

Naast de in- en uitgang is er nog een remote aansluiting voor bijvoorbeeld midi-aansturing.

De buis waar het pedaal op draait wordt beschermd door twee beugeltjes en is eenvoudig te vervangen, wat het experimenteren met verschillende buizen mogelijk maakt. Het pedaal wordt geleverd met een speciaal voor Kool & Elfring gewikkelde 12V AC adapter en zal vanaf mei 2014 beschikbaar zijn.

De Ace Boost is ontwikkeld met medewerking van Lex Bos, wiens SuperDrive buizenoverdrive wordt gebouwd door Kool en Elfring.

zoeken
zoeken