TC Electronic komt met nieuwe pedalen lijn

Vier compacte versies van bekende ontwerpen

Merknieuws 15-05-2014 12:15

De namen zijn bekend uit de TonePrint serie: Vortex flanger, Corona chorus, Flashback delay en Shaker vibrato, maar nu heeft TC Electronic ze uitgebracht in hetzelfde kleine formaat als de Ditto Looper en de Hall of Fame Mini Reverb (HOF).

TonePrint
Wat deze vier pedalen anders maakt dan de andere Mini pedalen van TC Electronic, is dat ze drie regelaars hebben, zodat je de gebruikelijke afstelmogelijkheden tot je beschikking hebt. En natuurlijk werken ze ook met de TonePrint techniek. Dit houdt in dat je met de smartphone TonePrint app een (artist) TonePrint kan selecteren en via een gitaarelement doorsturen, of beamen zoals TC het noemt. Bovendien kan je met de TonePrint Editor zelf instelling maken, die je kan laden in het pedaal. Deze instellingen gaan veel verder dan wat je met de drie regelaars kan instellen.

Belangrijke specificaties
Al moeten de kleine pedalen wel wat inleveren ten opzichte van hun volwassen broers - zo zijn ze allemaal mono en hebben ze één regelaar en minischakelaar minder - TC Electronic heeft wel twee belangrijke pluspunten behouden. Zo zijn ze alle vier True Bypass en legt het 'droge' geluid een volledig analoge weg af van input naar output.

Zie hier de introductievideo's die TC's effectenman Tore Mogensen van de vier Mini pedalen maakte:

 

 

zoeken
zoeken