Breedlove's nieuwe Solo serie

Gemaakt voor songwriters

Merknieuws 21-05-2014 11:56

Breedloves 2014 Solo serie bestaat uit een aantal modellen die speciaal zijn gemaakt voor songwriters. Om een goede en luide klank te geven voor de bespeler zelf hebben deze gitaren een extra klankgat in de zijkant.

Als je weleens hebt geprobeerd gitaar te spelen of een song te schrijven in een rumoerige omgeving, weet je dat het lastig kan zijn je eigen spel te horen. Speciaal voor die doeleinden heeft Breedlove de Solo serie uitgebracht.

Sound hole monitor
Deze in Korea gemaakte gitaren zijn in Amerika ontworpen. De serie omvat een dreadnought, concert, 12 snaar en bas. Allen hebben ze wat Breedlove de side sound hole monitor noemt, het extra klankgat aan de zijkant (eerder was dit al te vinden in de Solo modellen uit de Atlas serie die inmiddels niet meer in productie is). Daarnaast zijn ze voorzien van een LR-TCV voorversterker en een brug zonder pennen, die het verwisselen van de snaren heel eenvoudig maakt en, volgens Breedlove, de klank ten goede komt, omdat er minder gaten zitten in het bovenblad.
De dreadnought heeft een massieve Sitka sparren top, al de andere modellen zijn van een ceder top voorzien. Waar de 12 snaar en het concert model een zij- en achterblad van Indiaas palissander hebben, zijn deze delen bij de dreadnought en basgitaar van sapele. De gitaren worden met koffer geleverd.

Zie hier een filmpje van het concert model:

zoeken
zoeken