download (1)

Open dag bij Aristides op 7 juni

Demo's, fabrieksbezoek en gitaren bespelen

Merknieuws 25-05-2014 17:05

Op 7 juni doet Aristides zijn deuren open voor het publiek en kan je met eigen ogen zien hoe deze bijzondere Nederlandse gitaren worden gemaakt. Daarnaast kan je alle modellen zelf uitproberen en worden demo's verzorgd door Fred Brum en Timo Somers.

Mogelijk heb je in Gitarist 278 (mei 2014) de test gelezen van de Aristides 070 gitaar, waar onze 7-snaar tester zeer lovend over was (zie ook de bijlage bij dit artikel). Vorig jaar nog maar bracht Aristides de meer behoudende 020 uit, wat naast een test aanleiding voor Gitarist was om de fabriek in Haarlem te bezoeken. Beide artikelen zijn te lezen in Gitarist 268. Nu krijgt iedereen de kans op 7 juni uitgebreid uitleg te krijgen bij het productieproces van deze uit Arium gemaakte gitaren.

Ervaren, kijken en luisteren 
Maar dat is niet het enige dat Aristides voor je in petto heeft. Wat te denken van demo's van Fred Brum en Timo Somers? De mogelijkheid om zelf alle modellen uit te proberen? En zelfs... de presentatie van een gloednieuw model, de 060!

060
De 060 wordt de 6-snarige broer van de 070 en is dus ook gericht op de gitarist van zwaardere stijlen. Bij dit model heb je de keus uit een Hipshot vaste brug of een Floyd Rose Original. Ga je voor actieve elementen, dan kan je kiezen uit EMG's of Seymour Duncan, terwijl liefhebbers van passieve elementen Bare Knuckel of Seymour Duncan humbuckers als optie hebben. Tussen de volume- en toonregelaar in vind je de driestanden schakelaar. Zoals we van Aristides gewend zijn wordt de gitaar geleverd met koffer, inclusief een luxe lederen draagband.

Aanmelden
Wil je deze interessante dag niet missen, meld je dan aan via info@aristidesinstruments.com. Het adres van Aristides is: Figeehal 2-0012, Hendrik Figeeweg 1 in Haarlem en de deuren gaan om 13.00 uur open.

Zie hier alvast een voorproefje wat je kan verwachten van Timo Somers en Fred Brum:

www.aristidesinstruments.com

zoeken
zoeken