The Edge & Bono naar Fender

Gitarist en zanger van U2 versterken directie Fender

Merknieuws 02-06-2014 15:03

In het jaar dat de Stratocaster 60 wordt, ondergaat Fender grote veranderingen. De Grote Man bij Fender Larry Thomas is met pensioen en vervangen door Bob Roback. De Amerikaanse Ovation fabriek sluit en Guild is verkocht aan Cordoba Guitars. En last but not least: The Edge en Bono gaan deel uitmaken van de raad van bestuur van Fender Musical Instruments Corporation.

The Edge en Bono, je bedoelt van U2? Ja, echt, wij hebben ook even gecheckt of alle geruchten waar zijn, maar met het verschijnen van een officieel Fender persbericht is het toch wel zeker.

Taak
Volgens Fender zullen The Edge en Bono het bedrijf helpen bij zijn huidige proces van "revitalization and transformation". Want Fender geeft aan naast het maken van authentieke en iconische instrumenten ook naar de toekomst te willen kijken en de band met de fans te willen versterken. Of, zoals co-voorzitter Bill McGlashan zegt: "De muziekindustrie is aan het veranderen en Fender ondergaat een transformatie om een beter bedrijf in deze branche te worden."

En wat zeggen The Edge en Bono zelf? Volgens de U2-gitarist voelt hij zich als een kind in de snoepwinkel. Hij kijkt vooral uit naar het samenwerken met het team van ontwerpers. En Bono geeft aan erg uit te zien naar het samen ontwikkelen van nieuwe technieken en tegelijk bij te dragen aan het behouden van werkgelegenheid en het oude ambacht (van gitaarbouw - red.).

The Edge is een gitarist die veel gitaren gebruikt, maar vanaf het begin was daar ook altijd al een Strat bij: 

 Zoals ook te zien was in de documentaire 'It Might Get Loud' (v.a. 1.42 min):

zoeken
zoeken