PRS duikt in het diepe

De eerste PRS basgitaren zien het licht

Merknieuws 04-07-2014 10:42

De laatste jaren breidt PRS gestaag zijn productlijn uit. Zo werd de uitgebreide lijn elektrische gitaren aangevuld met de akoestische Angelus modellen en met diverse versterkers. Nu slaat het Amerikaanse merk verder zijn vleugels uit met de introductie van de Kingfisher en de Kestrel basgitaren.

 Twee gezichten
Al lijkt de constructie van beide bassen met de doorlopende en uit vijf delen opgebouwde hals erg op elkaar, het zijn toch echt twee verschillende gezichten. Waar de Kestrel klassiek is met zijn mooi gebonden 22 frets toets, slagplaat en twee enkelspoelselementen, oogt de Kingfisher moderner met de twee stevige humbuckers en een toets van twee octaven. Overigens zijn beide bassen voorzien van passieve elektronica, die naast de PRS elementen bestaat uit twee volumeregelaars en een master toonregelaar. We vinden ook dezelfde brug op beide modellen, een Hipshot TransTone die het toelaat per snaar te kiezen of je 'm in de brug bevestigt of door de body laat lopen.

SE
Beide bassen komen aanvankelijk uit in de uit Korea afkomstige SE serie. De Ketsrel zal verkrijgbaar zijn in zwart, metallic rood en tri-color sunburst, terwijl de Kingfisher in natural, scarlet red en tortoise shell afwerking wordt geleverd.

Wil je horen hoe deze eerste PRS bassen klinken? Kijk dan naar deze introductievideo's:

zoeken
zoeken