De EVH Stripe Serie Circles gitaar

Design from out of space

Merknieuws 26-08-2014 14:12

EVH brengt met de nieuwe Stripe Series Circles één van de meest gevraagde Eddie van Halen gitaren op de markt. De uitzonderlijk ogende gitaar was voor het eerst te zien in de clip van het nummer ‘’Unchained’’ in 1981. Sinds die tijd is er vraag naar deze uitvoering.

Materiaal
De body van de gitaar is gemaakt van lindehout. Dit zorgt voor de warme toon die veel shredders in de 80s uit hun gitaar haalden. De hals en het fretbord zijn van esdoorn. Zo geeft de hals de nodige sustain aan de sound. De gitaar heeft maar een element, een humbucker bij de brug. Het signaal wordt gecontroleerd met een enkele volumeregelaar. Natuurlijk ontbreken de Floyd Rose met D-Tuna en locking nut niet.

Design
Het meest opvallende aan deze gitaar is toch niet de hardware maar het design. De body is aangekleed met een zwart-wit design van strepen en cirkels. De cirkels zijn geïnspireerd door graancirkels, zoals die soms op mysterieuze wijze in akkers verschijnen. Onder de volumeknop staat een opvallende pijl. Op de achterkant van de body staat de tekst: ‘’Bye See Ya Later’’.

Zie hier het origineel in actie:

 Zie voor meer informatie www.evhgear.com

zoeken
zoeken