Fender Tom Petty Kingman

Akoestische signature voor Heartbreakers-frontman

Merknieuws 23-09-2014 11:09

Tom Petty-fans kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe Tom Petty Kingman akoestische gitaar. De in de Fender Custom Shop gebouwde dreadnought is ontworpen naar Petty's specificaties en smaak.

De klankkast van de Kingman is in cool zwart afgewerkt en versierd met een goudkleurige slagplaat, een geblokte klankgatrozet en ivoren bindingen. Voor de top is AA-kwaliteit sitka sparrenhout gekozen en de zijkanten en het achterblad zijn van mahonie. De esdoorn hals heeft een C-vormig profiel en is uitgerust met een dual-action halspen voor meer stabiliteit. De hals is afgewerkt met een naturel hoogglanslak met een subtiele 'Midas Gold' tint. Op de hals ligt een palissander toets met een 10-inch radius, 20 frets en stipinleg. Aan het uiteinde van de hals bevindt zich een benen topkam. De vintagestijl stemmechanieken bevinden zich niet op een traditionele kop, maar op een '62 Stratocaster-type, wat een speciale look geeft.

De Kingman wordt versterkt via een Fishman VT-2 pickup/voorversterkersysteem met een uitgang in de achterste gitaarbandknop. Voor het regelen van volume en toon bevinden zich, in retrostijl, twee goudkleurige elektrische gitaarknoppen op het bovenblad. Oh, en deze signature gitaar kan natuurlijk niet de deur uit zonder Tom Petty's handtekening op de kop en het klankgatlabel.

Kijk voor meer informatie op www.fender.com

zoeken
zoeken