TC Electronic gaat de ruimte in

Met de nieuwe compacte delay en reverb pedalen

Merknieuws 01-10-2014 15:10

Een samenwerking tussen TC Electronic en ProGuitarShop mondt uit in twee nieuwe pedalen waarvan een met vintage delay effecten en een met atmosferische reverb.

Alter Ego V2
De Alter Ego V2 is de kleine broer van de Alter Ego X4. TC Electronic’s nieuwe delaypedaal bevat negen vintage delaygeluiden. Op het pedaal kun je het niveau van het effect instellen, het aantal herhalingen bepalen, en een tijd tot zeven seconden kiezen. Ook kun je switchen tussen kwart noten, achtste noten met een punt of een combinatie van deze noten. Met weer een ander schakelaartje kun je het droge signaal uitzetten.


Het pedaal heeft behalve de negen delayeffecten ook een loop- en TonePrintfunctie. Het pedaal doet niet alleen iets als het aan staat, maar ook als je hem niet gebruikt, met de voetschakelaar kun je namelijk kiezen tussen een buffer bypass, een true bypass of natuurlijk het effect.

Bekijk de demo van ProGuitarShop in de eerste video:

T2 Reverb
Tegelijkertijd met de Alter Ego V2, brengt TC Electronic ook de T2 Reverb uit, wederom in samenwerking met ProGuitarShop. En ook dit pedaal is een opvolger van een oude bekende, in dit geval de Trinity Reverb.

TC Electronic heeft geprobeerd alle succesvolle eigenschappen van de Trinity Reverb mee te nemen in dit pedaal, maar er zijn ook nieuwe geluiden toegevoegd. In totaal heb je keuze uit 10 soorten reverb. Bij elke reverb kun je de duur van de galm instellen, het niveau van het effect opschroeven of juist naar de achtergrond dringen, en de donkerte of juist de helderheid van de klank instellen. Met een minischakelaartje kies je voor de tijd die tussen je geluid en het effect zit. Je kunt ook spillover aanzetten, waardoor je effect nog uitklinkt wanneer je het pedaal uitschakelt.

Net als de delay heeft ook deze reverb de TonePrint optie van TC Electronic.

Bekijk in deze video de demo van de T2 Reverb door ProGuitarShop:

Kijk voor meer informatie op www.tcelectronic.com en www.bmi.nl

zoeken
zoeken