Twee nieuwe Les Paul modellen van Gibson

De Classic 7 String en de ‘’Halcyon’’

Merknieuws 06-11-2014 13:11

Gibson heeft twee nieuwe Les Paul modellen uitgebracht voor de zware rock- en metalgitarist. We hebben het over een een zevensnarige Les Paul en een signature editie van Mastodon-gitarist Bill Kelliher.

Les Paul Classic 7 String
Lange tijd verkocht Les Paul alleen zevensnarige Flying V’s en Explorers, maar nu kun je ook de classic Les Paul met zeven snaren krijgen. De gitaar heeft een mahonie body met een gelijmde hals. Op de hals zit een palissander toets die een standaard Les Paul mensuur heeft van 24,75 inch. Door het Slim Taper halsprofiel kun je alles zeven snaren goed bespelen. Een Seymour Duncan ‘59+ plus pickup siert de nekpositie, terwijl de brugpositie humbuckertonen creëert met een JB pickup. De 15 dB Turbo Boost geeft je signaal er nog eens extra van langs, terwijl je met de push-pull coil split juist kunt halveren. De gitaar wordt afgeleverd in een Vintage Brown Gibson koffer.


Bill Kelliher 'Halcyon' Les Paul
Deze riff-machine is de signature gitaar van metalgitarist Bill Kelliher. De 'Halcyon' heeft een mahonie body en een esdoorn top. Twee Lace Dissonant Aggressor pickups zorgen ervoor dat elke noot goed uithaalt. De gouden volume knoppen dienen beiden ook als push-pull coil split. Deze knoppen zijn overigens niet de enige blitse attributen, alle hardware is namelijk verguld. Dit geeft de Halcyon een zelfverzekerd uiterlijk in combinatie met de Gold With Blackburst afwerking en cream binding. Ook deze Les Paul heeft een palissander toets, dit keer met trapezium inleg. En je raadt het al, de 'Halcyon' wordt ook in een Vintage Brown Gibson koffer geleverd.

Meer informatie over de Les Paul Classic 7 String en de Bill Kelliher ‘’Halcyon’’ Les Paul.

zoeken
zoeken