Lukather pedaal van ToneConcepts

Eerste signature pedaal voor Toto gitarist

Merknieuws 12-02-2015 11:43

ToneConcepts is een bedrijf uit Toronto dat producten voor en in samenwerking met professionele gitaristen wil ontwikkelen. Het eerste product dat daaruit voort kwam is de Destillery, een boostpedaal dat onder andere wordt gebruikt door Billy Gibbons, Vince Gill en Alex Skolnick. Steve Lukather had enkele ideeën om dit pedaal nog meer naar zijn hand te zetten. Het gevolg is The Luke, het eerste signaturepedaal van de Toto-gitarist.

Distillery
De Distillery is niet een standaard boostpedaal, want naast 20 dB aan clean boost heb je ook de mogelijkheid het hoog te verminderen met de bleed-regelaar of gain toe te voegen met de guts knop. Daarnaast kan je met de shape schakelaar de regelaars voor edge en contour activeren, waarmee je een EQ filter kan instellen. Contour selecteert de frequentie en edge stelt de bandbreedte (Q) van de boost in.

The Luke
Steve Lukathers versie heeft dezelfde mogelijkheden als de Distillery, maar is gebouwd met handgeselecteerde componenten voor een nog meer 'open' geluid. Daarnaast hebben de potmeters een andere taper waardoor het instellen eenvoudiger wordt. Lukather zelf zegt over zijn pedaal: "The Luke is mijn geheime wapen waardoor ik in de studio en op het podium goed klink. Dit pedaal kan hetzelfde voor jou doen."

Zie hier een video waarin Nels Cline (Wilco) de Distillery demonstreert:

Zie voor meer info: www.toneconcepts.com en www.haarguitars.com

zoeken
zoeken