Roland Blues Cube serie uitgebreid

Artist 212 model

Merknieuws 26-04-2015 13:05

Roland heeft op de NAMM show en op de Musikmesse nieuwe Blues Cubes producten gelanceerd. Op hun site hebben ze een uitgebreide toelichting op de Blues Cube serie gegeven.

Zoals gebruikelijk presenteerde Roland op zowel de NAMM show als op de Musikmesse veel gitaarnieuws. Op de NAMM werd de Tone Capsule gelanceerd, zie het nieuws daarover vdererop in dit artikel, en bekijk de video met Eric Johnson die het concept uitlegt en laat horen.

Op de Musikmesse breidde Roland de Blues Cube serie uit met een een Artist 212 model (met twee 12 inch luidsprekers) en een 100 watt Blues Cube Tour versterkertop met bijbehorend 4x10 speakerkabinet. 

Op de site van Roland besteedt het merk uitgebreid aandacht aan de achtergronden bij de Blues Cube serie. We lezen: 'Warm, krachtig, responsief, dynamisch, elastisch... Dat zijn allemaal termen die gitaristen gebruiken om de geweldige ervaring te beschrijven die ze krijgen als ze met hun favoriete lampenversterker spelen. Termen die je ook kan gebruiken voor de Blues Cube, dankzij Tube Logic van Roland. 
'Tube Logic is erg geëvolueerd sinds de klank van de eerste originele Blues Cube versterkers in de jaren '90. Vandaag levert deze technologie accuraat het complexe, zeer interactieve gedrag van klassieke buizenversterkers, en dat tot in de kleinste details. Dit zorgt voor een magische "it"-factor die een gitaarversterker van een simpel geluidssysteem tot een levend, ademend muziekinstrument maakt,'aldus Roland. 

Lees hier het hele verhaal op de Roland-site.  

Tone Capsule
Roland introduceerde op de NAMM show in januari 2015 de eerste Tone Capsule voor de nieuwe Blues Cube versterkers. De capsule ziet eruit als een buisje en plaats je net als een buisje in de versterker. Hij geeft zelfs de oranje gloed van een warme buis, maar hij bevat de klank zoals die is ingesteld door een artiest. De eerste Capsule die nu is uitgebracht is van niemand minder dan Eric Johnson, wiens geluid hiervoor is gemodeld in zijn eigen studio.


 

 


zoeken
zoeken