D'Angelico introduceert akoestische gitaarlijn

Gitarist was bij de introductie in Barcelona

Merknieuws 13-06-2015 08:06

Sinds de de heropstanding van het legendarische D'Angelico in 2011 heeft het bedrijf 38 modellen uitgebracht, waaronder gitaren die gemaakt zijn naar voorbeeld van de klassieke modellen uit de jaren '40 en '50, maar ook geheel nieuwe ontwerpen. Het New Yorkse merk wil namelijk voor elke muziekstijl een model in zijn catalogus hebben. En dus horen daar ook akoestische gitaren bij. Dat D'Angelico niet van half werk houdt blijkt wel uit het feit dat ze gelijk zeven nieuwe modellen presenteren, waaronder een basgitaar.

Barcelona
Om deze akoestische lijn te introduceren had D'Angelico samen met importeur Face de pers uitgenodigd in de Aclam studio's in Barcelona, een bijzondere plek, want dit is niet alleen een opnamestudio, maar ook een soort museum met een bijzondere gitaar- en motorfietsencollectie, waaronder een D'Angelico New Yorker uit 1952.
Steve Pisani, executive vice president van D'Angelico, introduceerde de gitaren.

Modellen
Alle modellen zijn volledig massief, behalve die met sapele zij- en achterblad. Hun naam verwijst naar bekende plekken in New York en ze zijn allen voorzien van de karakteristieke D'Angelico kop, een Fishman INK4 systeem, een brug waarin het getrapte motief terugkomt en koperen brugpennen voor een heldere klank.

De Mercer SG-100 en Gramercy SG-200 zijn beide grand auditorium modellen met een Sitka sparren top en respectievelijk sapele en palissander zij- en achterkant.
De Lexington SD-300 (sapele), Brooklyn AS D-400 (mahonie) en Bowery AS D-500 (palissander) zijn allen dreadnoughts met een Sitka top die is voorzien van een getrapte slagplaat. De Lexington onderscheidt zich door de bodyvorm zonder cutaway.
De Madison SJ-600 is een jumbo met Sitka top en zij- en achterblad van gevlamd esdoorn. Een combinatie die we ook terugzien bij de Mott SBG-700 basgitaar.


Bijzonder is dat elk D'Angelico model ook in linkshandige uitvoering verkrijgbaar is.

In dit korte filmpje introduceert Steve Pisani de akoestische modellen:

Meer info: www.face.be en www.dangelicoguitars.com

zoeken
zoeken