Riversong clinic bij Peter Verspuy

Introductie Canadees merk in Europa

Merknieuws 09-11-2015 13:57

Het bijzondere Canadese merk Riversong is met een aantal clinics van eigenaar Mike Miltimore geintroduceerd in Europa. Gitarist was erbij in de winkel van Peter Verspuy Muziek in Rotterdam.

Riversong
Al enkele keren stond Riversong Guitars op de NAMM en Musikmesse beurzen, waardoor we al op de hoogte waren van de bijzondere constructie van deze gitaren. Maar wat begon in de kleine werkplaats van een muziekwinkel in het Canadese British Columbia is nu een merk geworden dat ruim vierhonderd gitaren per maand kan produceren. En dat maakt dat het bedrijf nu klaar is voor uitbreiding van zijn distributiegebied en vanaf heden ook in Europa verkrijgbaar zal zijn via distributeur EMD.

Twee pijlers
Riversong gitaren hebben twee specifieke eigenschappen. Ten eerste zijn ze zoveel mogelijk gemaakt van plaatselijke houtsoorten, zoals Sitka, Engelman en Latz sparren. Daarnaast hebben ze een unieke constructie met een hals die doorloopt tot het staartblok en niet bevestigd is aan het bovenblad. Hierdoor kan het bovenblad vrij resoneren. De bevestiging bij de hiel is verstelbaar - waardoor de intonatie heel goed is af te stellen - en functioneert ook als een scharnier, wat het afstellen van de actie middels een inbussleutel heel eenvoudig maakt. Dat kan handig zijn voor reizende muzikanten, maar ook voor het wisselen tussen gewoon spel en slide. Daarnaast maakt het voor de klank heel veel uit en kan je op deze manier de gitaar precies naar je hand zetten.

Miltimore's clinic
Uit het bovenstaande kan je begrijpen dat er genoeg was om over te praten, op vrijdagavond 6 november bij Peter Verspuy waar Riversong eigenaar Mike Miltimore zijn instrumenten toelichtte. Dankzij Miltimore's onuitputtelijke enthousiasme werd het een heel prettige avond, waarin hij met veel humor vertelde over de ontwikkeling van de Riversong gitaren en duidelijke uitleg gaf over de constructie en de mogelijkheden. Daarnaast konden we luisteren naar Nick Croes (o.a. Sabrina Starke) die de instrumenten demonstreerde.

Zie voor meer informatie: www.emdmusic.com en riversongguitars.com.

zoeken
zoeken