aanmelden
Yamaha Revstar
Geheel nieuwe gitaarlijn van jubilerende gitaarbouwer
Merknieuws 09-12-2015 15:29
Met de Revstar serie brengt Yamaha voor het eerst in twintig jaar een totaal nieuwe lijn gitaren uit. Met deze serie, die wat uiterlijk betreft is geďnspireerd op de straatrace motorscene’s in Londen en Tokio, viert Yamaha tevens zijn 50-jarig jubileum als gitaarbouwer.

De Revstar gitaren zijn vanaf de grond af ontworpen, waarbij geen detail is overgeslagen. De serie omvat acht modellen, varërend in prijs van een kleine 500 euro tot meer dan 1500 euro. De body heeft een asymmetrische dubbele cutaway en is voorzien van twee humbuckers, behalve de RS502T, die met P-90's is uitgerust, en de RS720B, die Filterton-type elementen heeft. De vrij vlakke palissander toets (radius 13,75 inch) is voorzien van medium tot jumbo frets, afhankelijk van het model.

p90

Naast een volume- en toonregelaar hebben de meeste modellen een push-pull Dry-schakelaar, die voor een een helderdere klank zorgt zonder dat het uitgangsniveau lager wordt of de ruisonderdrukking van de humbucking elementen wordt uitgeschakeld. 

filter

De body's van de RS502, 620, 720B, 820CR en P20CR zijn gelakt en vervolgens met staalwol geborsteld voor een gebruikte uitstraling. De RSP20CR is voorzien van een een koperen slagplaat, terwijl de RS502T is uitgerust met een volledig nieuw vormgegeven zwevend staartstuk van aluminium en de RS720B met een Bigsby tremolo.

Belijk hier een promotievideo van de Yamaha Revstar serie.


Hou Gitarist in de gaten! In het februarinummer kun je al een test verwachten van de Revstar RS502T en RS820CR. nl.yamaha.com