Supro lanceert eerste effectpedalen

Boost, Fuzz en Drive van boetiekkwaliteit

Merknieuws 06-04-2016 15:59

Na vele jaren versterkers geproduceerd te hebben is voor Supro de tijd aangebroken om effectpedalen op de markt te brengen. Op de Musikmesse, die momenteel in Frankfurt plaatsvindt, lanceerde Supro drie pedalen: de SP1303 Boost, SP1304 Fuzz en SP1305 Drive.

Boost
Dit pedaal zorgt voor een ruisloze boost van maximaal 20 dB met de mogelijkheid hoge en lage frequenties te filteren met een tuimelschakelaar. Daarnaast beschikt de Boost over een TSR-aansluiting om met een hierop aangesloten expressiepedaal het volume te kunnen regelen.

Fuzz
Supro kiest voor old-school door in de eerste trap van de Fuzz een NOS germanium transistor te gebruiken, gevolgd door een gainsectie met silicium transitors. Dit zorgt voor een highgain fuzzboxsound met weing ruis. Ook hier kan een expressiepedaal worden aangesloten, ditmaal om de treble met de voet te kunnen regelen. 

Drive
Het Drive pedaal tracht, naar Supro's zeggen, de circuits van de Supro versterkers te reproduceren, inclusief een echte, instelbare uitgangstransformator. De TRS-aansluiting zorgt er hier voor dat de gain met een expressiepedaal geregeld kan worden.  

Meer informatie opde site van Supro.

zoeken
zoeken