aanmelden
Boss Waza Craft Chorus en Robben Ford Tone Capsule
Nieuwe producten gepresenteerd op Summer NAMM Show
Merknieuws 23-06-2016 15:58
Roland en Boss hebben een aantal nieuwe producten gepresenteerd op de Summer NAMM Show in Nashville. Voor gitaristen zijn vooral de Waza Craft CE-2W Chorus interessant en de Robben Ford Tone Capsule voor Rolands Blues Cube versterkers.

Waza Craft Chorus
Onder de naam Waza Craft maakt Boss topversies van legendarische effectpedalen. Gitarist was onder de indruk van de eerste twee pedalen die in deze lijn verschenen, zie ook onze test in Gitarist 289. Na de Analog Delay, Blues Driver, Super Overdrive, Vibrato en Chromatic Tuner, is nu de geliefde analoge CE-2 Chorus in deze lijn uitgekomen. De standaard modus biedt een reproductie van de CE-2 zoals we die kennen, daarnaast kan je kiezen voor een stereo CE-2 versie, of CE-1 vibrato.

Hier zie je de CE-2W in actie:

 

 

Fords Tone Capsule

Na Eric Johnson en Steve Vai heeft Roland nu samen met Robben Ford een Tone Capsule uitgebracht voor de Blues Cube versterkers. Een Tone Capsule kan je in de versterker plaatsen en geeft vervolgens een ander karakter aan de klank. Bluesgitaristen kunnen zich nu dus verheugen op een Capsule die volgens Ford "heel dicht in de buurt komt van een echte buizenklank".

Zie voor meer info: www.rolandce.com