aanmelden
Fender Bassman 800
Nog meer nieuws van Fender
Merknieuws 28-06-2016 11:25
Op de zomer-NAMM was het vooral Fender dat opviel door veel basnieuws. Ze introduceerden onder meer een Jazz-signature voor Flea, een vernieuwde Mustang Bass (beide elders in deze nieuwsrubriek) en binnenkort vertellen we je nog twee Gretsch-nieuwtjes. Maar nu eerst een versterker.

Qua basversterking kon Fender nooit op tegen de vele basversterkermerken en de originele Bassman werd meer gebruikt door gitaristen dan door bassisten. Verwarrend genoeg zijn er momenteel dan ook twee soorten Bassmans: de ouderwetse versie met relatief laag vermogen voor gitaristen en de dikke basversterkers.

In de Bassman-serie voor bas, kwam Fender eerst met twee versies met buizen in zowel de voor- als de eindversterker. De 100W is prima voor de meeste zalen, terwijl de dure 300W-versie een echte 'Ampeg-killer' is, die we meer en meer terug zien op Pinkpop, Lowlands en in HMH en Ziggo Dome. Beide amps hebben speciale standen om ze ook op laag volume, zoals in kleine clubs of in de studio, goed te laten klinken.

Iets later introduceerde het merk een 500W-versie, die de looks van de twee bovenstaande, klassieke amps, combineert met een zeer laag gewicht. De 500 heeft namelijk alleen buizen in de voorversterker. Heb je aan 500W niet genoeg? Dan kun je nu terecht bij Fender voor de Bassman 800, die 800W combineert met ongeveer 8kg en een prijs die net iets boven de €1000 zal zitten.

 

www.fender.com