TC Electronic komt met 13 nieuwe pedalen

Eenvoudig en betaalbaar

Merknieuws 27-10-2016 11:03

De nieuwe serie van maar liefst dertien pedalen die TC Electronic ineens uitbrengt omvat diverse overdrives, delays, reverb, compressie, boost en modulatie-effecten. Stuk voor stuk zijn ze eenvoudig van opzet en zeer betaalbaar.
Het lijkt de eerste duidelijke invloed van TC's nieuwe eigenaar Music Group, waaronder ook Behringer valt.

Eenvoudig robuust
Alle effecten in deze nieuwe serie zijn true bypass geschakeld en zitten in een stevige behuizing van gebogen staal met aansluitingen aan de bovenkant, waardoor ze compact op een pedalboard te plaatsen zijn.
De klank kan je eenvoudigweg instellen met de regelaars, voor snufjes als TonePrint moet je bij andere pedalen van TC Electronic zijn.
Dit is enkel rock & roll!

Dynamiek
De Rush Booster is een eenvoudige en transparante clean boost met een enkele regelaar die tot 20 dB extra volume kan geven.
Voor compressie is er de Forcefield Compressor met regelaars voor sustain, attack en level.

Drive
Er zijn maar liefst vier verschillende scheurpedalen in de serie. De Rusty Fuzz is een recht-toe-recht-aan fuzz die zijn klank haalt uit silicium transistors. Als transparante overdrive is er de Cinders Overdrive, voor wie houdt van een matige oversturing met een buizenkarakter.
De Grand Magus Distortion is er voor de klassieke distortionklanken, terwijl de Fangs Metal Distortion nog een stap verder gaat. Dit pedaal heeft ook de meeste functies met regelaars voor gain, volume, bass en treble. De middentonen kan je instellen met een schakelaar voor raw, fat of scoop.

Modulatie
Ook in deze categorie zijn alle basissmaken aanwezig, van de Afterglow Chorus en Blood Moon Phaser tot de Thunderstorm Flanger en de Tailspin Vibrato. Allemaal hebben ze een analoog bucket brigade circuit.

Galm en echo
De Skysurfer Reverb is een digitale reverb met standen voor spring, plate en hall. Voor wie houdt van een analoge bucket brigade delay is er de Echobrain, terwijl de fans van digitale delay hun hart kunnen ophalen bij de The Prophet. dit pedaal heeft standen voor 1/16, 1/8 em 3/8 onderverdelingen.

Zie hier de pedalen in actie:

 

Zie voor meer info: www.bmi.nl en www.tcelectronic.com.

zoeken
zoeken