aanmelden
Boss viert 40 jarig bestaan Compact Pedal
Nieuwe producten, tentoonstelling en concerten
Merknieuws 11-09-2017 10:30
Boss viert deze weken de 40ste verjaardag van zijn 'compact pedal' in het Londense House Of Vans met een pop-up tentoonstelling van alle Boss producten van de afgelopen 40 jaar, concerten, workshops en natuurlijk nieuwe producten. Gitarist was uitgenodigd en ging naar Londen met onder andere Boss demonstrateurs Marc Meesters en Tom Barbier.

Cause & Effects
Onder de titel Cause & Effects - 40 Years Of BOSS History, organiseert Boss deze week een grootse viering van het 40 jarig bestaan van zijn compact pedal. De feestelijkheden begonnen voor de pers en dealers afgelopen vrijdag met de opening van de tentoonstelling en een avond vol optredens van onder andere gitarist Zane Carney (John Mayer). Tijdens deze avond presenteerde Boss president Yoshihiro Ikegami samen met Josh Scott van JHS Effects het nieuwste (119de!) Bosspedaal, de Angry Driver. Dit nieuwe effect in de compact pedal lijn bevat het circuit van zowel de Boss Blues Driver als de JHS Angry Charlie.

Angry Driver
De JB-2 Angry Driver kan functioneren als alleen de Blues Driver of Angry Charly, of beide tegelijk. In het laatste geval kan je kiezen welk van de twee eerst komt of dat ze beide parallel werken. Met dubbele regelaars voor level, tone en drive is zowel de BD als de AC in te stellen. Door een externe schakelaar aan te sluiten kan je tussen de twee overdrives schakelen, terwijl je aan de led steeds kan zien welk effect actief is (blauw voor de BD, rood voor de AC, paars voor beide).

Meer nieuws
Naast de Angry Driver zagen we ook de nieuwe AD-10 Acoustic Preamp en de V-BDN VG-Strandberg.


Bekend van gitaristen als Plini en Tosin Abasi is Strandberg een merk dat in trek is bij moderne gitaristen die op zoek zijn naar een instrument dat niet conventioneel hoeft te zijn, maar wel een uitmuntende bespeelbaarheid heeft. De V-BDN VG-Strandberg is gebaseerd op het Boden J Standard model van dit Zweedse merk. Door de toegevoegde Boss V-Guitar technologie beschikt de gitaar over diverse synth-sounds (o.a. de klassieke Roland GR-300 klank uit de jaren '80), gitaar- en basklanken (inclusief steelstring, nylon string en sitar) en kan je bovendien de stemming aanpassen met een eenvoudige draaiknop.


Boss demonstrateur Marc Meesters test de V-BDN VG-Strandberg

De AD-10 is een zeer uitgebreide tweekanaals voorversterker voor de akoestische gitarist. Beide kanalen beschikken over een vierbands EQ en laag-af filter. Daarnaast beschikt de AD-10 over feedbackreductie, Acoustic Resonance functie die de akoestische klank van je gitaar naar voren haalt, een looper en effecten als reverb en delay en een tuner. Favoriete instellingen kan je opslaan in een van de 10 geheugenplaatsen.

Concerten en clinics
In het sfeervolle Londense House Of Vans - voorheen een metrostation en tegenwoordig een skatebaan/concertzaal/café/restaurant - konden de gasten afgelopen weekend genieten van optredens van onder andere beatboxer Grace Savage, gitarist Zane Carney en bands als Dorje (met youtube bekendheden Rob Chapman en Rabea Massaad) en This Will Destroy You.


Dorje in actie

Wie komende week in Londen is kan zich inschrijven voor optredens/clinics van onder meer KT Tunstall, That Pedal Show, Rabea Massaad, Tony Visconti en Alex Hutchings. Zie voor meer info: www.boss.info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com