aanmelden
Ibanez voor Thundercat
Bijzondere zessnaar voor Stephen Bruner
Merknieuws 23-11-2017 19:13
Bij een beetje bassist is Stephen Bruner, oftewel Thundercat, al wel op de radar gekomen. Wij van De Bassist zitten hem achter zijn broek voor een interview, maar dat kost helaas wat tijd. Ondertussen plaatsten we wel een albumrecensie en we kunnen je nieuws melden over een bijzondere zessnaar die ongeveer duizend euro gaat kosten... ...per snaar!

Op de NAMM-show van 2017 zagen we bij Ibanez het prototype van de zessnaar voor Thundercat. Deze week maakte Ibanez bekend dat de bas te bestellen is. 

De TCB1006 komt uit de Japanse custom shop van het merk. De holle bas heeft onder meer een hals van esdoorn en 'purple heart', en een quilted esdoorn top. De 24-frets-bas heeft twee EMG 45HZ-elementen en een piëzo-element in de brug. Dit is deze keer niet alleen voor akoestische sounds, want het Graph Tech Ghost Saddle-element werkt via MIDI en je kan zo piëzo-sounds krijgen of eigenlijk alles wat je maar wilt via software. Via schakelaars en knoppen is alles te mengen. 

De bas is verder voorzien van toponderdelen van Hipshot. De prijs is daar dan ook naar. In de VS kost de Ibanez Thundercat Signature TCB1006 7000 dollar. Reken dus op een straatprijs van ongeveer 1000 euro per snaar.Ibanez-website
Thundercat-website

Video: Thundercat in actie: