aanmelden
Gibson toont radicaal nieuwe Modern Flying V
Ook een semi-hollow variant van de Modern Double Cut op de CES beurs
Merknieuws 12-01-2018 14:02
We weten al dat we Gibson dit jaar niet zullen zien bij de NAMM, maar op de CES beurs voor consumentenelektronica die momenteel in Las Vegas plaatsvindt, heeft Gibson/Philips wel een stand - en daar zijn ook gitaren te zien. Bekijk hier een paar snapshots van Gibson Customs radicale nieuwe kijk op een klassieker: de Modern Flying V.

Er zijn nog niet veel details bekend, maar de Modern-versie heeft een gevormde (contoured) top  met “unieke” afwerkingen en de nieuwe Apex kop, zoals te zien is op het andere CES-model van het bedrijf voor dit jaar, de Semi-Hollow Modern Double Cut (zie verderop).

Op de foto’s, die in de nogal duistere Gibson-stand zijn gemaakt, zijn een goud- en zilverkleurig model te zien, terwijl er ook een zwart model rondging, alle voorzien van een spiegelslagplaat. Op het moment van schrijven zijn er geen details over pickupconfiguraties bekend.

De vorm van de gitaar doet ons, behalve aan het Startrek-logo, denken aan Jacksons Randy Rhoads en Roswell modellen.

We kijken reikhalzend uit naar officiële details van de Modern Flying V. De prijs is wel al wel bekend: 4499 dollar.  

 

Semi-Hollow Modern Double Cut
De andere op de CES gepresenteerde gitaar is de semiholle variant van de Modern Double Cut en wordt door Gibson hun eerste 24-frets semi-hollowbody genoemd. Specs zijn o.a. een Apex kop, een ‘swept’ hiel voor betere toegankelijkheid van de hoogste frets, en gestoken bodyhout.

Ook deze nieuwe Gibson roept associaties op met een ander model: de Rickenbacker 330.

Gibson Guitars