aanmelden
NAMM Show 2018 - Dag 4
ESP, Jackson, Korg, PRS, Roland, Supro, Taylor
Merknieuws 29-01-2018 13:01
De vierde en laatste dag van de NAMM Show bracht ons nieuws voor de akoestische gitarist (PRS, Supro, Taylor), de metalgitarist (ESP, Jackson) en de modelingliefhebber (Boss). Hieronder lees je meer over de Boss GT-1000, ESP Kirk Hammett signature, Taylors nieuwe bracingsysteem en nog veel meer.
En bekijk vooral ook ons videoverslag! We nemen daar het nieuws door van ESP, Martin, Ibanez, Eastman, Rainger FX en Supro.Bij Boss zagen we naast de geheel draadloze Katana Air ook de nieuwe Katana Artist 100, het vlaggenschip van de serie. Het halfgesloten kabinet van deze combo huist de Waza Craft speaker die is gebaseerd op een Celestion Greenback. Net als andere Katana versterkers kan je kiezen uit vijf versterkermodellen en de geluiden van 58 Boss-effecten. Live is de Artist 100 te bedienen met een Roland footswitch of via een midipedaal.

Ook introduceerde Boss de GT-1000 multi-effectprocessor. Met zijn moderne uiterlijk lijkt hij de concurrentie aan te gaan met de Line 6 Helix en de Headrush Pedalboard. De GT-1000 gebruikt de Tubelogic modelingtechniek voor zijn versterkermodellen en de effectalgoritmes die ook in de high-end DD/MD/RV-500 pedalen te vinden is. Verder is hij voorzien van AIRD, ofwel Augmented Impuls Response Dynamics voor een realistische speakersimulatie. De bediening ziet er met het grote kleurenscherm intuïtief uit. Naast de effecten an de GT-1000 zelf kan je ook pedalen aansluiten in een van beide effectloops.

ESP pakt elk jaar uit met een tentoonstelling van een hele wand waanzinnige custom shop gitaren. Sommigen met strak design, anderen uitbundig gedecoreerd. Het kan daarbij niet gek genoeg, maar hoe de gitaar ook is afgewerkt, het is steeds van het hoogste niveau. Gelijk na de NAMM Show beginnen de bouwers weer aan de instrumenten voor het komende jaar, waarbij elk instrument door één bouwer wordt gemaakt. De bouwers komen van ESP’s eigen  gitaarbouwopleiding. Eén van deze gitaren is altijd extra bijzonder. Dit jaar een Flying V met het thema Pirates Of The Caribean waaraan twee jaar is gewerkt en die 150.000 dollar moet kosten. Overigens, de meeste van deze custom shop gitaren zijn na de beurs verkocht.

Voor de gewone mensen was er gelukkig ook nieuws in de vorm van een nieuwe signature voor Kirk Hammett met rode ‘sparkles’ afwerking. Heeft dat misschien iets te maken met het nieuwe drumstel van Lars Ulrich? De Sparrowhawk signature van Bill Kelliher is er nu ook in pelham blauw. ESP heeft altijd veel endorsers en dit jaar hebben ze Neil Westfall van A Day To Remember aan deze lijst kunnen toevoegen. Zijn signature gitaar is een chique wit Eclipse model met een enkele Bare Knuckle pickup en enkel een volumeregelaar. Voor de zevensnarige gitarist is er de nieuwe M-II in de E-II lijn in dark brown natural burst met een vaste Hipshot brug en twee Bare Knuckle high output elementen.

Jackson toonde twee modellen waar Slipknot-gitarist Mick Thomson zijn naam aan verbonden heeft. De in Amerika gebouwde USA Signature Mick Thomson Soloist heeft een doorlopende, met grafiet versterkte, 24-frets esdoorn hals met twee mahonie vleugels die samen de body vormen. Twee Mick Thomson signature Seymour Duncan Blackouts humbuckers brengen een krachtig signaal voort dat geregeld wordt door slechts een volumeregelaar en een driestandenschakelaar. De gitaar is verkrijgbaar in Arctic White met zwarte binding of in Black met witte binding. De Pro Series Signature Mick Thomson Soloist SL2 heeft in principe dezelfde specs, maar een veel lage prijskaartje.

 

Korg toonde zijn eerste polyfone clip-on tuners, de AW-OTG-POLY en AW-OTB-POLY voor respectievelijk gitaar en bas. Je kunt met deze stemapparaten alle snaren tegelijk aan slaan en direct zien welke snaren gestemd zijn en welke niet. Dankzij de gebruikte OLED beeldschermtechnologie is het display helder, egaal en vanuit elke gezichtshoek goed afleesbaar. De gitaarversie heeft als extra functie een chordfinder, terwijl de bastuner nog is voorzien een tempofinder.

 

Pigtronix toonde een signature pedaal voor Bob Weir van de Greatful Dead. Om tijdens concerten de akoestische gitaren luid te kunnen uitversterken zonder feedback te krijgen, gebruikte hun geluidstechnicus een truc met een crossfade van een high- en low-pass filter. Zo konden de rondzing frequenties geelimineerd worden. Deze functies zitten ook in dit pedaal met de naam Real Deal. Een uitkomst voor akoestische gitaristen.

Bij  PRS zagen we twee nieuwe limited edition elektrische gitaren: de S2 Studio en DW CE 24 'Floyd'.
De S2 Studio is een variant op de Standard 22, met en SSH-elementconfiguratie en een geüpdatet schakelsysteem met in totaal zeven combinaties. De gitaar is verkrijgbaar in vijf verschillende afwerkingen.

S2 Studio

De DW CE 24 'Floyd' is het nieuwe signatuurmodel van Dustie Waring, gitarist van de progressieve metalband Between The Buried And Me. De gitaar heeft een geschroefde, zijdeglans afgewerkte esdoorn hals met esdoorn toets en een Floyd Rose tremolo. Pickups zijn Warings signature Mojotone 'DW Tomahawk' humbuckers, die een grote output met veel laag combineren maar wel duidelijk blijven.

DW CE 24 'Floyd'

Er is geen limiet in aantal van deze modellen, maar wel aan de periode dat ze besteld kunnen worden: namelijk nog tot 31 maart 2018.

PRS onthulde voor 2018 een nieuwe SE Acoustic serie, bestaande uit zes nieuwe modellen. Er zijn twee bodyvormen, Angelus Cutaway en Tonare Grand, en een keuze uit mahonie, ovangkol en esdoorn voor de zij- en achterkant. Alle modellen hebben een bovenblad van massief sitka sparren, een ebben toets en brug, en een topkam en zadel van been. Positiemarkeringen zijn de welbekende PRS vogelinlays.

Paul Reed Smith bespeelt een A50E uit de nieuwe SE Acoustic serie

PRS maakt veel van zijn bracingpatroon, dat verkrijgbaar is als traditionele X of als Hybrid X/Fan, waarbij het laatste patroon de top meer stabiliteit geeft zonder dat dit ten koste gaat van het vrij kunnen trillen van het bovenblad.

Alle modellen zijn voorzien van Fishmans GT1 piëzosysteem, met een pickup onder het zadel en een preamp in het klankgat.

Taylor had groot nieuws met het V-Class Bracing system, een revolutionair nieuwe manier om het bovenblad van een akoestische gitaar te ondersteunen. Bij een bovenblad moet er altijd een compromis gevonden worden tussen sterkte (om de trekkracht van de snaren aan te kunnen) en flexibiliteit (om de trillingen zo min mogelijk te dempen). De standaard is de al dan niet verschoven x-bracing, waarbij de zangbalkjes in de vorm van een x onder het bovenblad zijn geplaatst met de kruising achter de brug. Bij het nieuwe systeem van Taylor zijn de balkjes in een v-vorm geplaatst. Taylor zegt daarmee meer volume en sustain te krijgen en een betere intonatie over het gehele bereik, omdat de boventonen elkaar minder tegenwerken. Akkoorden zijn daardoor zuiverder.

Het V-Class Bracing system is op dit moment toegepast op Builders Edition K14ce, PS14ce, K24ce en 914ce. Dit zijn allemaal gitaren in de hogere prijsklassen, maar naar verwachting zal het V-Class Bracing system in de komende jaren ook in de andere series worden toegepast.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com