aanmelden
Fender komt met versterker voor Joe Bonamassa
High-powered tweed Twin
Merknieuws 30-03-2018 09:46
Fender brengt in samenwerking met Joe Bonamassa de '59 Twin-Amp JB Edition uit. Deze signatureversterker van de populaire bluesgitarist combineert Bonamassa's favoriete functies in een nieuw model. Wie interesse heeft zal snel moeten zijn, want hij is in een beperkte oplage beschikbaar en vanaf 4 april alleen aan te schaffen op www.jbonamassa.com.

De koning
"De koning van de versterkers is terug! Het is een van de beste versterkers ooit gebouwd, zo niet de beste versterker ooit," zei Joe Bonamassa.
"De 'high powered tweed' Twin-Amp uit 1959 is een van de meest populaire gitaarversterkers aller tijden voor verzamelaars", aldus Shane Nicholas, directeur Productontwikkeling Elektronica bij Fender. "Ze klinken verbazingwekkend voor bijna elk type muziek, zijn zeldzaam, en zeer gewild door rocksterren en verzamelaars."

De JB Edition wordt met de hand gemaakt. De belangrijkste kenmerken van de versterker omvatten: een klassiek 80 watt Fender 5F8A circuit; met de hand bedraad oogjesbord en Fender vintage-stijl "gele" papier-folie-hars tooncondensatoren. Hij is uitgerust met drie 12AX7 voorversterkerbuizen, vier 6L6 uitgangsbuizen en een 5AR4-gelijkrichterbuis. Er is een normal en bright kanaal met beide een high en low ingang. Twee 12 inch Celestion JB85-luidsprekers zijn in de massief grenen kast gebouwd. 
De versterker is voorzien van een licht verouderd uiterlijk met gelakte tweed bekleding, jaren '50 speakerdoek en lederen riemhandvat.

Wie deze versterker wil bemachtigen, zal wel een truc moeten uithalen, want hij wordt alleen binnen de USA verstuurd.

Meer info: www.jbonamassa.com