aanmelden
TC Electronic Ditto Jam X2 Looper
Altijd in sync met je band
Merknieuws 25-07-2018 15:08
Iedereen die wel eens een looper heeft gebruikt in een band, weet hoe moeilijk het is om perfect in de maat te spelen met een opgenomen loop. TC Electronic denkt nu het antwoord op dit probleem te hebben met de Ditto Jam X2.

In plaats van te synchroniseren met een MIDI clock of clicktrack, maakt de Ditto Jam X2 gebruik van ingebouwde microfoons om de ritmische elementen van een band te volgen en de loop dienovereenkomstig aan te passen – er wordt ook een clip-on microfoon meegeleverd om op percussie-instrumenten te bevestigen.

Aanpassen aan het tempo gaat met behulp van TC’s BeatSense algoritme, die de loop ‘uitrekt’ of laat ‘krimpen’ zonder de geluidskwaliteit aan te tasten.

Er is ook een oefenmodus, waarin een gitarist  een loop langzaam kan opnemen en vervolgens de snelheid kan aanpassen met de aanwezige taptempo-functie.

Verder lijkt de nieuwe Ditto op de andere modellen in de serie, met voetschakelaars voor loop en stop, onbeperkte overdubs en true bypass. Er is ook een tuimelschakelaar om te switchen  tussen opnemen en een loop afspelen of een loop opnemen en meteen dubben.

De Ditto Jam X2 Looper is vanaf augustus beschikbaar.

Info:
TC Electronic
Face