aanmelden
Darkglass komt met twee nieuwe pedalen
Microtubes X en X7
Merknieuws 02-10-2018 11:18
Darkglass komt met twee nieuwe pedalen voor de bas, die wel eens zeer populair zouden kunnen worden: de X en X7. Twee drives met veel mogelijkheden, die flink afwijken van normale drive-, distortion- en fuzzpedalen.

'Op papier' lijken de X en X7 lastige pedalen om onder de knie te krijgen, maar als je even verder leest zit er veel nadenkwerk en logica achter.De Darkglass Microtubes X brengt volgens het merk de studiomethode van basdistortion naar je pedalenbord en het gaat van een milde drive tot een rauwe fuzz.

Met Drive stel je de mate van distortion in en met Level het uitgangsvolume. Wil je nog beter door de mix knallen? Met Mids kan je de midfrequentie met 12dB verhogen. 

Dan komen er knoppen die wat lastiger zijn. Met de High-pass Frequency bepaal je over welk deel van je hoge signaal de distortion gaat en met de Low-pass Frequency bepaal je welke frequenties laag tot mid je daar weer bij draait om genoeg laag te houden voor een stevige bodem en hoeveel mid je hebt om lekker te duwen. Met Mix bepaal je uiteindelijk de balans tussen de twee signalen. Net even anders dus dan de gemiddelde basdrive, waarbij je meestal een geheel clean signaal met een geheel overstuurd signaal mixt.De X7 - hierboven afgebeeld - werkt vrijwel hetzelfde, hoewel er een compressie is voor het laag, samen met een 4-band equalizer om je toon nog meer te verfijnen. Voor alle specs en frequenties verwijzen we je graag naar de website, via onderstaande link.

Wij zijn benieuwd!

Darkglass-website
Musifacts