aanmelden
Martin introduceert Authentic Acoustic snaren
Makeover van de SP, Marquis en Lifespan-lijn
Merknieuws 03-10-2018 11:41
Martin lanceert 1 oktober 2018 een nieuwe serie snaren onder de naam Authentic Acoustic; snaren die "er beter uitzien, beter aanvoelen en beter klinken", aldus de fabrikant.

Drie series
Onder de Authentic Acoustic naam vallen drie bekende lijnen die zijn vernieuwd, te weten de SP, Marquis en Lifespan serie. Bij al deze series zijn de snaren gemaakt van een draad met grotere treksterkte en ze zijn verkrijgbaar in brons en fosfor-brons uitvoering.

SP
Bij de SP serie zijn de kerndraad van de omwonden snaren en de onomwonden snaren vertind waardoor ze langer goed blijven door de verhoogde weerstand tegen corrosie.

Zijdezacht
De Marquis Silked serie snaren hebben uiteinden die zijn voorzien van een zijdezacht laagje waardoor bij het verwisselen van de snaren niet je geliefde instrument beschadigt.

Vernieuwde bescherming
De Authentic Acoustic Lifespan 2.0 snaren hebben een nieuwe coating gekregen die zowel op de kerndraad als de omwikkelingen wordt toegepast. Hierdoor krijg je een lage weerstand bij het spelen en blijven de snaren er lang goed uitzien, aanvoelen en klinken.

Mike Zehner, director of product management van Martin en Nathan Hoffman, manager R&D, lichten een en ander toe in deze video. 

Meer info: www.martinguitar.com en www.algambenelux.be