aanmelden
Fender brengt Limited Edition Jaguar Strat uit
Nieuwste loot aan de Parallel Universe-boom
Merknieuws 09-10-2018 11:11
Fender heeft de nieuwste toevoeging aan zijn Parallel Universe serie van modelmash-ups wereldkundig gemaakt. Maak kennis met de Limited Edition Jaguar Strat.

Het nieuwe model heeft een elzenhouten Strat body voorzien van verchroomde regelpanelen en een Jaguar-stijl schildpad slagplaat.

De Jaguar Strat beschikt ook over een trio American Vintage '65 Jaguar singlecoils, die met een vijfwegschakelaar in alle bekende Strat-combinaties geschakeld kunnen worden. Met deze switch in de middelste stand kunnen via de twee schuifschakelaars in het bovenste paneel nog twee extra configuraties gekozen worden: alle drie de pickups tegelijk of het brug- en halselement samen.

Een mastervolumeknop en een toonregelaar voor het midden- en halselement bevinden zich op het onderste regelpaneel, terwijl het duimwieltje op het bovenste paneel voor de toonregeling van de brugpickup zorgt.

 

De Jag hals met palissander toets heeft een American Professional diepe-C-profiel, maar een 25,5 inch mensuur in plaats van de 24 inch van een Jaguar.

Het Parallel Universe model is uitgerust met een Jaguar-stijl zwevende tremolo, in combinatie met wat lijkt op een Mustang brug – hier zijn we heel blij mee, net als met de lockingtuners op de kop.

De in Candy Apple Red afgewerkte 2018 Limited Edition Jaguar Strat is nu verkrijgbaar voor 1859 euro, inclusief hardshell case en certificaat van echtheid.

Info:
Fender