aanmelden
PRS presenteert 2019 modellen
Nieuwe versie van Paul's Guitar
Merknieuws 15-11-2018 12:11
PRS noemt het de eerste ronde van nieuwe 2019 modellen die nu zijn gepresenteerd, dus we kunnen nog meer verwachten, maar we kunnen ons al verheugen op de nieuwe versie van Paul's Guitar, een CE 24 Semi-Hollow, SE Custom 24 Ziricote en vernieuwingen in de akoestische lijn.

Paul's Guitar
Paul's Guitar is het signature model van Paul Reed Smith zelf dat alle ingredienten bevat die hij belangrijk vindt voor een ultieme klank. Zo heeft deze gitaar een mahonie body met esdoorn top en een toets van palissander uit Honduras. Paul's Guitar is voorzien van twee smalle humbuckers die beide als single coil geschakeld kunnen worden. Ze worden TCI humbuckers genoemd, wat staat voor tuned capacitance and inductance.

Hier zie je een uitgebreide presentatie van Paul's Guitar:

Semi holle bolt-on
PRS kenners weten dat de CE-modellen in tegenstelling tot alle andere PRS gitaren een geschroefde hals hebben. Twee jaar geleden werd de CE 24 opnieuw geintroduceerd en komend jaar komt daar een semi holle versie bij. PRS geeft aan dat deze gitaar naast de snap en sustain van een bolt-on een luchtige resonantie heeft die hem een heel eigen geluid geeft.

In deze video kan je zelf horen wat daarmee bedoeld wordt: 

Andere houtsoorten
Onder de andere vernieuwingen voor 2019 vinden we modellen met vernieuwd uiterlijk, zoals de SE Custom 24 Ziricote met het exotische uiterlijk van het ziricote fineer.


SE Custom 24 Ziricote

De akoestische SE A55E en T55E hebben het voorkomen van een Private Stock instrument met de zij- en achterkant van gewolkt esdoorn en kleuren als black gold burst en abaco green.
Het ziricote zien we ook terug in de akoestische SE A60E en T60E. Al deze akoestische gitaren hebben een massief sparen top en Fishman's GT-1 pickup systeem.

Meer info: www.prsguitarseurope.com