aanmelden
Nieuwe pedalen van Jim Dunlop
Way Huge Purple Platypus Octidrive MkII en MXR Mini Iso-Brick
Merknieuws 26-11-2018 11:03
Uit de stal van Jim Dunlop komen een nieuw overdrivepedaal van Way Huge en een opvallende voeding voor pedalboards van MXR.

Way Huge heeft de dierenboerderij uitgebreid met de Purple Platypus Octidrive MkII (een platypus is een vogelbekdier), een combinatie van een Red Llama Overdrive  en een frequentieverdubbelaar voor octaafeffecten.

Naast de originele volume- en driveregelaar is de MkII ook uitgerust met een hi-cut-draaiknop waarmee je het geluid nog meer naar je smaak kunt aanpassen. Wil je klinken als een sitar? Schakel gewoon over naar je brugelement en sla de snaren vlak bij de brug aan.

De MXR Mini Iso-Brick is een pedalboardvoeding niet groter dan een chocoladereep, met vijf volledig geïsoleerde uitgangen. Vier van de uitgangen leveren 9 volt bij 300 mA, terwijl een vijfde kan worden ingesteld op 9 of 18 volt bij 800 mA, afhankelijk van je behoefte.

Met een royale hoeveelheid stroom en de mogelijkheid van zowel negatieve als positieve aarde zijn deze uitgangen geschikt voor bijna elk pedaal, analoog of digitaal.

De Mini Iso-Brick Power Supply wordt geleverd met een splitterkabel die kan worden gebruikt om twee pedalen aan te sluiten op een enkele uitgang. Die moeten dan wel dezelfde spanning nodig hebben en de stroomwaarde van de uitgang mag niet worden overschreden. Je kunt dit doen met alle uitgangen tegelijk - koop gewoon de extra kabels om dit te doen en je kunt maximaal tien pedalen aansluiten!

Jim Dunlop bracht recent ook de MXR M280 Vintage Bass Octave uit, een basoctaver in eveneens miniformaat.

Meer info:
Algam Benelux
Jim Dunlop