aanmelden
NAMM Show 2019, deel 5: Gibson
Back to basics
Merknieuws 21-01-2019 16:07
Gibson geeft gitaristen waar ze om vroegen: meer traditionele specificaties voor de elektrische gitaren en meer betaalbare akoestische modellen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar onder het nieuwe management levert Gibson nu waar gitaristen al lang om vragen: Electrische gitaren met traditionele specificaties en lagere prijzen, dat laatste in ieder geval voor de akoestische gitaren.


Les Paul Standard 50's Spec

Classics
De info is nog schaars, maar volgens Chief Merchant Office Cesar Gueikian, vinden we onder de nieuwe Classic modellen "een Les Paul Standard '50s spec en een Les Paul Standard '60s spec, ook verkrijgbaar met P-90 elementen, een Les Paul Special in TV yellow afwerking, een Les Paul Junior Tobacco Burst, een SG Standard en twee nieuwe ’61 spec SG's met 'maestro' en 'sideways' Vibrolas".


Les Paul Standard P90 50's Spec

Met deze nieuwe modellen belooft Gibson terug te keren naar zijn klassieke ontwerpen en constructiemethoden.
Een nieuwe Contemporary serie omvat een Les Paul Tribute Double Cut Junior met een enkele P-90 en een Les Paul Tribute Double Cut Special met dubbele P-90s, beide tegen een "toegankelijke" prijs, belooft Gibson.

Akoestisch nieuws
Gibson zal ook een nieuwe generatie akoestische gitaren introduceren, zoals de nieuwe, in de VS gebouwde G-45 Studio en G-45 Standard. Deze zullen in de VS een prjs hebben van respectievelijk $999 en $1.299.
Beide modellen zijn voorzien van massieve Sitka spruce toppen en walnoot achter- en zijkanten en een luxe afwerkingen, aldus Gibson.


G-45 Studio

Signatures
We kunnen ook meer Custom Shop-modellen verwachten, waaronder een recreatie van de ES-350T van Chuck Berry, geproduceerd in samenwerking met Berry's zoon en kleinzoon.

De eerder aangekondigde Chris Cornell Tribute ES-335 signature zal ook te zien zijn, terwijl een groot aantal andere signaturemodellen naar verwachting door het jaar heen zullen worden uitgebracht. We hebben nog geen afbeeldingen, specificaties of prijzen voor deze modellen, maar dit is alvast wat je kan verwachten:

  • George Thorogood - Epiphone Ltd Ed Thorogood "White Fang" ES-125TDC
  • Jared James Nichols - Epiphone Limited Edition Jared James Nichols 'Old Glory' Les Paul Custom Outfit
  • Dave Rude - Epiphone Limited Edition Dave Rude Flying V Outfit
  • Dave Amato - Custom Shop Dave Amato signature Axcess Les Paul
  • Brian Ray - Custom Shop Brian Ray 62 SG Jr.
  • Lee Roy Parnell - Custom Shop Lee Roy Parnell signature 1959 Les Paul Standard
  • Slank Harpo - Slank Harpo '62 ES-330
  • Michael Clifford - Michael Clifford Signature Melody Maker

Al deze modellen vallen onder de eerder aangekondigde Back-to-basics 2019 serie.

Tel hierbij optredens op van Billy Gibbons, Nancy Wilson en Peter Frampton, en het zou best eens kunnen zijn dat Gibson's terugkeer naar de NAMM het hoogtepunt van de show blijkt te zijn.
Dit alles belooft veel goeds voor de nieuwe CEO James 'JC' Curleigh, die de leiding nam na een turbulent 2018 voor de gitaargigant, die in mei een faillissementbescherming saanvroeg.

Meer info: gibson.com