NAMM Show 2019, deel 8: Fender American Acoustasonic Telecaster

Innovatieve hybride akoestische/elektrische gitaar eerste model in nieuwe Amerikaanse akoestische gitaarlijn.

Merknieuws 23-01-2019 12:21

Toen Fenders CEO Andy Mooney zich afgelopen najaar in een interview liet ontvallen dat er een nieuwe serie in Amerika gebouwde akoestische gitaren aankwam, hadden we zeker niet verwacht dat dit het eerste model zou zijn…

De Acoustasonic Telecaster is een hybride akoestische/elektrische gitaar en belooft diverse geluiden te leveren en tegelijkertijd feedback te elimineren en de klassieke Telecaster speelbaarheid te behouden.

Die geluiden komen tot stand dankzij Fenders Stringed Instrument Resonance System (patent aangevraagd) dat tot doel heeft "een natuurlijk luide stem met levendige boventonen" te leveren.

Dat is gekoppeld aan de door Fender en Fishman ontworpen Acoustic Engine, die een mix van analoge en digitale technologieën biedt die "het natuurlijke geluid van de gitaar optimaliseren en vervolgens de resonantie aanpassen om een samengestelde verzameling klanken te leveren".

 

Deze klanken kunnen via de Mod-regelaar worden gemengd met het signaal van het bromloze Fender Acoustasonic Noiseless magnetische element, dat ook zelfstandig kan worden gebruikt voor authentieke Tele-sounds.

Wat het instrument zelf betreft: de volledig holle Tele body is voorzien van een onderarmcontour en de hals is van mahonie afgewerkt met een open pore zijdeglanslak. De Acoustasonic is verkrijgbaar in de kleuren Naturel, Black, Sonic Gray, Surf Green en Sunburst.

 

Het prijskaartje zal op 1899 euro komen, wat gezien de Amerikaanse bouw en de nieuwe technologie niet onredelijk is.

Meer info:
Fender

zoeken
zoeken