aanmelden
NAMM Show 2019, deel 15: BOSS Waza Tube Amp Expander
Effectpedalengigant komt met een commandocentrum voor de buizenversterker
Merknieuws 01-02-2019 14:23
Op deze NAMM show toonde BOSS een opvallend product: een, zoals ze het zelf noemen, commandocentrum voor de buizenversterker.

De eerste functie van dit apparaat is als attenuator en loadbox, waarbij je je versterker op zijn sweet spot kan instellen om vervolgens het volume naar wens omlaag te brengen. Dankzij de inwendige 100 watt eindversterker kan je ook het geluid van een klein combo versterken. Middels zestien instellingen kan je de Tube Amp Expander optimaal laten samenwerken met je speakerkabinet door de reactive load te varieren. Het zwarte kastje van BOSS kan elke buizenversterker tot 150 watt aan.

Naast deze functie bied de Waza Tube Amp Expander een digitaal gedeelte met speaker- en microfoonsimulaties en effecten als compressie, delay en reverb. Tevens is een effectloop en reverb voor het speakerkabinet aanwezig. De muzikant kan tien set-ups opslaan, die je kan selecteren met een voetschakelaar of via MIDI.

De Tube Amp Expander wordt geleverd met effecten: compressie, delay en reverb. Via software kan de muzikant deze effecten aanpassen. Daarnaast zijn er vier verschillende soorten EQ’s beschikbaar. Deze kan je ook via een voetpedaal schakelen voor bijvoorbeeld een boost tijdens een solo.

Boss verwacht dat de Waza Tube Amp Expander in mei 2019 beschikbaar is.

Meer lezen over dit product kan hier.