aanmelden
T-Rex Engineering failliet
Toekomst van de Deense effectpedaalfabrikant ongewis
Merknieuws 05-03-2019 15:54
Effectpedaalfabrikant T-Rex Engineering heeft naar verluidt faillissement aangevraagd. T-Rex was een van de oorspronkelijke boetiekpedaalmerken en werd bekend met pedalen als de Mudhoney en Replica.

De Deense krant Vejle Amts Folkeblad meldt dat de onderneming op 21 februari 2019 faillissement heeft aangevraagd na een verlies van 3,7 miljoen Deense kronen (0,5 miljoen euro) in het voorgaande boekjaar.

In het laatste jaarverslag van het bedrijf, dat in december is gepubliceerd, staat dat "er grote onzekerheid bestaat die grote twijfels kan doen rijzen over het vermogen van het bedrijf om zijn activiteiten voort te zetten".

T-Rex heeft zich nog niet uitgelaten over de toekomst van de onderneming en haar negen werknemers.

Opgericht in 1996 door Lars Dahl-Jorgensen en Sebastian Jensen was T-Rex een van de oorspronkelijke boetiekpedaalbouwers, beroemd om zijn Alberta overdrive, Mudhoney distortion en Replica delaypedaal. De laatste wordt onder meer gebruikt door David Gilmour, Pete Townshend en John Mayer.

T-Rex's Fuel Tank pedalboardvoedingen hebben een goede reputatie en worden door professionals over de hele wereld gebruikt. De laatste jaren oogstte het bedrijf vooral lof voor zijn innovatieve Replicator tape-echopedaal. Recent was men bezig met het maken van een vernieuwde versie van de Binson Echorec.