Daredevil brengt drie nieuwe pedalen uit

Delay, overdrive/distortion en fuzz

Merknieuws 10-04-2019 11:31

Daredevil uit Chicago staat bekend om zijn handgemaakte effectpedalen die net anders dan anders zijn. Dit voorjaar brengen ze drie nieuwe pedalen uit, de Bootleg Dirty Delay, Drive-Bi overdrive/distortion en de Supernova V2 Fuzz.

Bootleg Dirty Delay


De Bootleg is een analoog delaypedaal gebouwd rond de Princeton 2399 chip en is geïnspireerd door vintage tapedelay's. Hoe langer de delatijd is ingesteld, hoe meer lo-fi en vervormd de herhalingen klinken. Wat de bootleg onderscheidt van andere delays is het overdrivecircuit, dat oversturing toevoegt aan de herhalingen. In tegenstelling tot tapedelays worden de herhalingen hoe langer hoe helderder. De Bootleg heeft een extra ingang voor een optionele taptempo voetschakelaar.

Drive-Bi overdrive/distortion

De Drive-Bi is een tweekanaals overdrivepedaal gebaseerd op een opamp circuit. Ontworpen voor medium tot high-gain overdrivesounds, is de Drive-Bi dynamisch en rauw. Het lo-kanaal voegt een randje overdrive toe, net als sustain. De high-gainmodus heeft met meer laag, oversturing en compressie een warme klank.

Supernova V2 Fuzz

De Supernova V2 silicium fuzz is een bijtende en rauwe vintage fuzz. De depth-regelaar geeft je de mogelijkheid van een heldere Vox TB sound naar een vette fuzzsound met veel laag te gaan. Met de fuzzregelaar helemaal open krijg je een verzadigd spetterend geluid, dat meer afgerond wordt als je 'm terugdraait.

Meer info: www.w-distribution.de

zoeken
zoeken