Mark Knopfler gebruikt Kemper versterkers

De overgang van analoog naar digitaal was geen makkie

Merknieuws 20-05-2019 11:31

Dire Straits legende en geargod Mark Knopfler is overgestapt op Kemper modeling-gitaarversterkers. Volgens Knopfler's toetsenist en co-producer Guy Fletcher is de keuze voor Kemper voor de 2019 Down The Road Wherever-tour gemaakt om ruimte te scheppen op het podium, maar dat zal waarschijnlijk niet de enige rede zijn.

Als we Fletcher mogen geloven, is er een half jaar gepriegeld met de instellingen van de Kemper om de klanken van Knopfler's buizenversterkers zo precies mogelijk na te bootsen.
Klinken doet het zeker: luister hieronder en oordeel zelf.

Nu de tour drie weken bezig is, lijkt iedereen in de crew van Knopfler overtuigd te zijn van de vernuftige digitale versterkers.
Fletcher: "De Kempers zijn verassend responsief en de geluiden zijn ook gemakkelijk aan te passen. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om geluiden te splitsen tussen de in-ear monitors, maar ook tussen de in-ear monitors en de zaalspeakers."

Kemper Profiling Amplifier

Fronzen
Mark Knopfler is niet de enige gitarist die menig liefhebber van analoog en vintage laat fronzen door over te stappen op digitaal. Een maand geleden shockeerde John Mayer door op te treden met een Fractal Audio Axe-Fx III in plaats van met een dure buizenversterker, waar Mayer er toch een hoop van heeft. 

Fractal Audio Axe-Fx III

Het gebruik van de Axe-Fx is een tweede klap die Mayer uitdeelt aan de (blues)puristen: in 2015 werd de legendarische gitarist ook al gespot met een Kemper gitaarversterker. Onlangs schafte hij ook nog een 8-snarige Abasi gitaar aan.

Het gebruik van de digitale versterkers past precies in het straatje van Mayer. Hij neemt al langer geen analoge versterkers meer mee naar repetities of sessies. Mayer vertrouwd op zijn Akai MPC en nu dus ook op de Axe-Fx van Fractal Audio. 

Mark Knopfler website

John Mayer website 

zoeken
zoeken