Gibson lanceert de Joe Perry Gold Rush Les Paul Axcess

Signature van de de Aerosmith-legende combineert Strat- en LP-kenmerken

Merknieuws 28-05-2019 14:11

Joe Perry kondigde het al in februari aan en nu is het zover: Perry's nieuwe signature-Les Paul is officieel uitgebracht. Het nieuwe model heeft het uiterlijk van een Les Paul, maar ook Stratocaster-achtige features zoals een Wilkinson/Gotoh VS100N tweepunts tremolo-systeem.

De gitaar heeft slechts één 498T humbucker bij de brug, geregeld door een volume- en een toonregelaar. De toonregelaar is van het push/pull-type en splitst bij uittrekken de humbucker tot een singlecoil. 

De mahonie hals heeft Perry’s favoriete kloeke ’59-profiel en de eveneeens mahonie body is afgewerkt in Antique Gold en met de hand verouderd in Gibsons customshop. 

"Na tientallen jaren spelen op allerlei verschillende gitaren denk ik dat deze gitaar de bijna onmogelijke taak heeft volbracht om het beste van alles in zich te verenigen", vertelt Perry. "De gitaar heeft de beste eigenschappen van de Stratocaster en de beste eigenschappen van de Les Paul. Ik hou echt van het LP-geluid en ik hou van hoe de Les Paul voelt, maar ik hou ook van de ergonomie van een Strat - de whammy bar is geweldig."

De ‘Gold Rush’ Les Paul is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar, met 25 gesigneerde en 125 ongesigneerde modellen voor een prijs van 5449 dollar.

Check Gibson voor meer info.

zoeken
zoeken