Zeldzame 1959 Triple Tone gitaar van Supro herboren als Tri Tone

Nieuwe model heeft zowel vintage als moderne kenmerken

Merknieuws 13-06-2019 10:49

De kans dat je een originele Supro Triple Tone in handen krijgt is vrij klein. Deze zwarte solidbody in art deco-stijl kwam in 1959 op de markt en werd slechts één jaar geproduceerd. Er is nu echter nog een optie: Supro heeft de Tri Tone uitgebracht, een nieuw instrument dat geïnspireerd is op deze vintage gitaar.

Hoewel het nieuwe model veel overeenkomsten vertoont met zijn voorganger, heeft het ook een aantal moderne kenmerken. Zo heeft de gitaar een gelijmde hals, een tune-o-matic brug, een uitsparing voor je buik en betere toegang tot de hoogste  frets. Supro-kenners zullen constateren dat de Tri Tone dezelfde bodyvorm met cutaway heeft als het Dual Tone model.

De Tri Tone heeft een body van massief mahonie en een hals van hardrock esdoorn, afgewerkt met een zwarte zijdeglanslak en voorzien van bindingen. De pau ferro toets heeft een 12-inch radius.

Terwijl de Triple Tone drie high-output, ruis-eliminerende Vistatone singlecoil pickups had, heeft de Tri Tone twee authentieke Vistatone elementen in de hals- en middenpositie en een overwonden Super Alnico pickup bij de brug.

Op basis hiervan wordt ons een breed scala aan Supro-klanken beloofd: fans van jazz, blues, southernrock en fuzzy psychedelica komen aan hun trekken. Je kunt je geluid verder vormgeven met een volumeknop per pickup, een vijfstanden-elementschakelaar en een mastervolumeregelaar.

Meer info:
Supro
Pieters Musical Agencies

zoeken
zoeken