aanmelden
PRS presenteert Modern Eagle in Private Stock uitvoering
Gelimiteerde oplage van deze chique toonmachine
Merknieuws 01-07-2019 12:04
Van de Private Stock Modern Eagle komen slechts 120 exemplaren uit, maar ben je een van de gelukkigen, dan heb je ook echt en bijzonder instrument. Wat te denken van Braziliaans Palissander, een prachtige top van gevlamd esdoorn en de modernste PRS pickups met electronica die je maar liefst 34 sounds geven?

Modern Eagle V
Dit is inmiddels de vijfde versie van de Modern Eagle, de eerste kwam uit in 2004 en was bedoeld om alles te bieden wat PRS kan bieden. Daarmee was het ook een gitaar die volgens PRS met elk willekeurige andere gitaar kan concurreren.
Dit Private Stock (zo heet PRS' custom shop) model is daarin niet anders. De body is van mahonie en heeft een top van gevlamd esdoorn, waarvan ook de hals is gemaakt. De toets en de stemknoppen zijn van Braziliaans palissander gemaakt.
Tussen de 22-frets hals en de Gen. III tremolo met locking zadels, zitten de TCI bass en treble elementen met daartussen een narrow PRS singlecoil. TCI staat voor tuned capacitance inductance, een methode om de elementen exact de klank te geven zoals bedoeld.

34 sounds
Dankzij de bijzondere passive electronica heeft deze gitaar maar liefst 34 verschillende klanken. De basis hiervoor is een vijfstandenschakelaar zoals we die kennen van een Stratocaster. Vervolgens zijn beide humbuckers afzonderlijk te splitsen zodat het singlecoils worden. Trek je de toonregelaar uit, dan krijg je beide humbuckers samen, eventueel samen met het middenelement als je dat selecteert met de vijfstandenschakelaar. Ten slotte is er een extra minischakelaar die de weerstand van de volume- en toonregelaar schakelt tussen 500 (humbucker) en 250 (singlecoil) ohm.

Meer info: www.prsguitars.com