aanmelden
Summer NAMM 2019: Vox komt met de Superbeetle Bass
Mini-basversterker met waanzinnige looks en fuzz
Merknieuws 19-07-2019 09:53
Zoek je een versterker met retro-looks voor in je huiskamer of voor gebruik bij akoestische optredens? Zoek niet verder! Vox lanceert de Mini Superbeetle voor bas.

De laatste maanden is de Vox Mini Superbeetle voor gitaar niet aan te slepen bij de muziekwinkels. Maar waarom mogen alleen gitaristen genieten van deze mini-stack? Op de Summer Namm van 2019 presenteert Vox daarom de basversie, die ook gebaseerd is op de versterkers die the Beatles in de jaren zestig achter zich hadden.

Puristen zweren bij buizen en deze Mini Superbeetle Bass heeft dan ook de zogenaamde Nutube: een moderne variant op de vacuümbuis. In dit geval is het de Nutube 6P1. Daarnaast heeft het kleine ding een vierband EQ, een compressor en een fuzz met een jaren zestig geluid. De bijbehorende speakerkast - in een prachtig verchroomd rekje - heeft een basreflexconstructie, zodat er genoeg laag uit de Vox komt.

De Superbeetle levert 25 Watt aan een speakerkast van 8 Ohm of de volledige 50 Watt aan de meelegeverde 1x10 inch. Het geheel is zo'n 60cm hoog en weegt nog geen 10 kg. In de doos wordt een speakerkabel en een stroomsnoer meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

Zoals je hieronder en op de hoofdafbeelding kunt zien, wijkt de basversie qua uiterlijk af door de kleur van het speakerdoek.

Vox-website
Importeur Voerman