aanmelden
Summer NAMM 2019: Source Audio C4; Eurorack synth in een gitaarpedaal
Direct speelbaar, geen latency en uitgebreide editting
Merknieuws 19-07-2019 16:41
Er zijn al verschillende synth gitaarpedalen te koop waar je een gewone gitaar op kunt inpluggen. Dat kan ook op de C4 van Audiorack, maar dit pedaal is gebaseerd op een Eurorack synth en biedt uitgebreide editting via een app

Op zich is de C 4 een eenvoudige stompbox; twee inputs en outputs, aan/uit switch en vier draaiknoppen. Maar we zien ook usb en een control input. Zo uit de doos kun je kiezen tussen 6 klanken met regelaars voor sensibility, mix en tweemaal control. Je kunt er elke gitaar of bas op inpluggen en dan verloopt de triggering razendsnel en zonder latency.

Waarom de usb connector? Om nieuwe sounds via de Neuro Windows/Mac software of mobile app te uploaden. Je kunt die sounds zelf maken of kiezen uit de talloze presets die daar te vinden zijn.

In de C4 zit namelijk een uitgebreide synth, gebaseerd op de Eurorack setup van Bob Chidlaw, lange tijd werkzaam voor Kurzweil. De C4 is dus eigenlijk een modulaire, digitale synth met vier stemmen, drie golfvormen, diverse filters, een aantal effecten en twee sequencers.

Via het pedaal zelf kun je dus uit 4 sounds kiezen, maar via midi zijn 128 sounds beschikbaar. Twee parameters zijn instelbaar met de Control knoppen. Het pedaal heeft stereo in- en outputs en een input voor een controller pedaal zoals Source Audio's Dual Expression Pedal.

De bassen in de video klinken waanzinnig!

 

De prijs ligt rond de 270 Euro

Meer informatie