aanmelden
Summer Namm 2019: maar liefst drie Starcasters van Squier
En meer nieuws van Fender's broertje
Merknieuws 20-07-2019 13:33
De Starcaster is altijd een aparte Fender geweest. Enkele jaren terug kwam het merk met een heruitgave en nu komt ook Fender's betaalbare broertje met maar liefst drie versies van het model. En er is meer nieuws.

Het afgelopen jaar vernieuwde Squier de Classic Vibe-serie en op de Summer NAMM komen er weer diverse modellen bij. In deze post tonen we je de nieuwe gitaarmodellen. Wil je ook de bassen zien? Check dan deze post van ons zusterblad De Bassist.

In de vernieuwde CV serie vinden we een `50s Stratocaster, `60s Stratocaster, `50s Telecaster, `60s Custom Telecaster en de `60s Telecaster Thinline. Volgens Fender zijn de stickers op de kop periode-correct, er is vernikkelde hardware, een wat donkere, vintage uitziende hals en de modellen hebben vernieuwde alnico-elementen. De prijzen? Die vind je onderaan deze post


Foto: de '50s Strat.


Foto: de '60s Strat.Foto: de '50s Tele.


Foto: De Custom Tele. Met binding dus en niet te verwarren met de Tele Custom!


Foto: De Thinline.


Dan hebben we je in de kop van dit artikel al lekker gemaakt met de Starcaster. Squier levert het halfholle model met de geschroefde hals, door Seth Lover ontworpen Wide Range Humbuckers en bijzondere kop in drie series: Classic Vibe, Contemporary en Affinity. 
De Classic Vibe is trouw aan het origineel, terwijl de Contemporary Active Starcaster actieve elementen met een hoog uitgangsvermogen heeft. De Affinity is de instapper en is het meest simpel. Voor elk wat wils dus en de adviesprijzen liggen dan ook dicht bij elkaar. 


Foto: de meest betaalbare Starcaster heeft 'normale' humbuckers.


Foto: gierende boventonen nodig? Check deze actieve Squier!


Foto: en dan hebben we natuurlijk de klassieke versie.

Classic Vibe ‘50s Stratocaster® - €439
Classic Vibe ‘60s Stratocaster® - €439
Classic Vibe ‘50s Telecaster® - €439
Classic Vibe ‘60s Custom Telecaster® - €439
Classic Vibe ‘60s Telecaster® Thinline - €439
Squier Classic Vibe Starcaster® - €499
Contemporary Active Starcaster - €449
Affinity Series Starcaster - €319

Fender-website