aanmelden
Summer Namm 2019: Supro's nieuwe vlaggenschip
De Galaxy is leverbaar als combo of als top met speakerkasten
Merknieuws 20-07-2019 18:29
Op de Summer NAMM in Nashville presenteerde Surpo een nieuwe versterker die leverbaar is als top of als combo. De Galaxy is volgens Supro zelf de meest veelzijdige versterker in het assortiment en in dit nieuwsbericht lees je waarom.

De Supro Galaxy kun je zien als het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse versterkerbouwer. Er is een combo en een top (hoofdfoto), waarbij voor de laatste twee half-open speakerkasten zijn ontworpen: een 1x12 en een 4x12. De 1x12 werkt trouwens ook prima met de comboversie.

De Galaxy is een klasse AB 50W-versterker met schakelbare kanalen. Volgens Suptro levert de amp meer cleane geluiden en meer overdrive dan elke andere Supro. De versterker combineert namelijk het zeer cleane voorversterkerkanaal van de pedalen-vriendelijke Keeley met een door Bruce Zinky ontworpen overdrivekanaal. Supro schuift hiermee op naar de klasse van bekende Amerikaanse boetiekbouwers als Randall Smith, Paul Rivera en - geen loze bewering - Alexander Dumble. 
De tekst gaat door onder de video.

 
Video: Owen Barry van Tal Wilkenfeld's band laat de Galaxy horen. 

Het cleane kanaal is vooral ontworpen voor de pedalengebruikers onder ons. Met een dikke bodem en kristalhelder hoog komen de signalen van je effectpedalen goed door. Schakel je over naar het drivekanaal? Dan heb je een aparte gainknop, een 3-band EQ en een mastervolume om van een licht randje naar vuige fuzz te gaan. Verder biedt de versterker een schakelbare boost - op beide kanalen, een buizen-effects loop en in het geval van de combo een 12" Eminence CV75 Redcoat speaker.
De tekst gaat door onder de video.


Video: Mike Hermans laat de veelzijdigheid van de Galaxy horen.

Heb je liever de top dan de combo? Dan kan je ook nog eens kiezen uit twee bijzondere speakerkasten. De Supro 1777 is een behoorlijk grote 4x12, met een half-open achterkant. En ook dit doet Supro weer anders dan anders. Het half-open gedeelte met twee speakers zit bovenop een totaal afgesloten gedeelte, waardoor je de karakteristieken van een dichte speakerkast met die van een half-open kast - zoals bij de meeste comboversterkers - deelt. Ook hier zien we weer de CV75-speakers, die gebaseerd zijn op de bekende Britse V30-speakers uit de vroege jaren tachtig.


Foto: de comboversie van de Galaxy

Dan hebben we nog de 1797: wederom een half-open kast met een enkele Eminence CV75. Deze speakerkast kan onder de top, maar is ook prima te combineren met je combo, voor meer spreiding. Een leuk feit is dat deze kast gebaseerd is op de gemodificeerde Surpo Coronado van Jimmy Page. De kenner weet natuurlijk dat Page Led Zeppelin I opnam met dit model uit de late jaren vijftig.


Foto: de bijzondere half-open 4x12.


Foto: en de kleinere 1x12.

Momenteel hebben we alleen de adviesprijzen in Britse Ponden, die we voor je omgerekend hebben naar Euro's. De uiteindelijke prijzen kunnen dus iets afwijken

1697R Supro Galaxy Combo € 1.750,-
1697RH Supro Galaxy Head £1.500,-
1797 Supro Galaxy 1 x 12 Cab € 575,-
1777 Supro Galaxy 4 x 12 Cab € 1.165,-

Supro-website
Importeur JHS