aanmelden
Summer Namm 2019: Line 6 gig-monsters en een pedalenplatform
Twee zeer verschillende versterkerseries van Line 6
Merknieuws 20-07-2019 20:29
Line 6 lanceerde op de Summer NAMM in Nashville twee zeer verschillende versterkerseries. De een is bedoeld voor de pedalenfreaks onder ons, terwijl de andere serie van een oefenversterker tot een 'gig-monster' gaat. We bekeken de amps van dichtbij.

Powercab 212 Plus
Laten we beginnen met de Powercab 212 Plus. Dit is een actief, stereo-gitaarspeakersysteem, dat een aanvulling is op de al bestaande 112 en 112 Plus. Het heeft twee lichtgewicht neodymium 12"-speakers aan boord, met drivers voor de hoge tonen. Binnenin de modern vormgegeven kast vind je een 500W (2x250W stereo) eindversterker, waardoor het geheel krachtig genoeg is voor live-gebruik.Via een LCD-scherm, kies je uit diverse speakersimulaties, van klassieke Greenback en Bluebells tot moderne varianten. En natuurlijk is alles te combineren. Er zijn 128 geheugenplekken en je kiunt ook je eigen en andere IR's/speakersimulaties invoeren, middels MIDI, AES/EBU en L6 LINKTM I/O aansluitingen.De Powercab 212 Plus is vooral bedoeld voor de gitaristen onder ons die hun sound vooral met hun pedalen maken. Maak je sound, ga de eindversterker in en je bent klaar!Spider V MkII
Line 6 heeft de gehele Spider V-reeks een opfrisbeurt gegeven en in de MkII vind je alles van een oefenversterker tot een 'gig-monster'. De top zie je op de hoofdfoto. In tegenstelling tot de Powercab zijn de Spider-versterkers juist tradutioneel 'plug-and-play' en het zou toonpuristen moeten aanspreken.

Opvallend zijn de presets, waarin we nu de namen Artist, Iconic Song en Classic zien. Kortom: je kunt de sounds van bepaalde nummers en artiesten oproepen. Er is een Classic Speaker-stand voor meer organische tonen en in deze video wordt alles duidelijk uitgelegd:
 

 

In de serie vinden we de Spider V 30 MkII en de Spider V 60 MkII, die meer bedoeld zijn voor thuis en de oefenruimte. Wil je de grote podia op? Dan levert Line 6 de Spider V 120 MkII, de Spider V 240 MkII, en de Spider V 240HC MkII. Natuurlijk vind je veel praktische zaken aan boord, zoals een stemapparaat, een metronoom, drumloops om mee te repeteren, een looper en een aansluiting tot je computer. 

Line 6-website