aanmelden
Summer Namm 2019: EVH '79 Bumblebee tribute
Voor de prijs van een gloednieuwe VW Polo
Merknieuws 20-07-2019 20:54
We hebben het even voor je nagezocht: een splinternieuwe Volkswagen Polo koop je voor ongeveer 18.000 euro. Vanaf dat moment begint het afschrijven, terwijl de Bumblebee - gelimiteerd tot 50 stuks en ook 18.000 euro - waarschijnlijk in prijs gaat stijgen. Kortom: vanaf nu ook beleggingstips van je favoriete magazine!

Veertig jaar geleden kwam Van Halen II uit en in de VS behaalde het album vijfmaal de platinum status. Tijdens de wereldtour rondom deze plaat speelde Eddie van Halen voor het eerst op de gitaar, die de bijnaam Bumblebee zou krijgen. Niet vreemd als je de zwarte gitaar met gele strepen ziet.

Van Halen: 'De '79 Bumblebee die we nu maken, klinkt precies zoals ik het origineel wilde laten klinken. Het duurde dus veertig jaar, maar nu heb ik eindelijk wat ik toen wilde: een 'bitchin-looking' gitaar dat geweldig speelt en klinkt.'Er worden slechts 50 stuks van de gitaar gemaakt en misschien dat dat de prijs rechtvaardigt: het zijn direct collector's items.

Net als het origineel heeft de '79 Bumblebee een body van essenhout, een geschroefde en geöliede birdseye-esdoorn hals. De radius van de toets is 12" en je krijgt 22 frets. De gitaar heeft een EVH '79 Bumblebee humbucker en alles klopt tot in de kleinste details. De hardware en de body zijn licht verouderd, zodat de gitaar echt uit '79 lijkt te komen. Eddie's handtekening op de achterzijde maakt de gitaar af.

Bij een gitaar van deze prijs hoort natuurlijk 'case candy'. Je krijgt een Anvil-koffer, jaren zeventig Fender-snaren, dezelfde plectrums die Eddie in de jaren zeventig gebruikte, een Van Halen tourboek en diverse, van handtekening voorziene goodies, zoals een certificaat en een concertfoto. De kopers van de gitaar zullen Van Halen II grijsgedraaid hebben, maar geen zorgen: er zit een echte elpee in de doos. EVH-website