BluGuitar presenteert AMP1 Iridium Editie

Metalversie van compacte versterkertop

Merknieuws 18-09-2019 11:36

De Duitse meestergitarist Thomas Blug verraste een aantal jaar geleden met de BluGuitar Amp1, een volledige vierkanaals versterkertop in de vorm van een lichtgewicht pedaal. Inmiddels wordt hij gebruikt door gitaristen als Memru Renjaan, Rory Ronde, Jennifer Batten en Uli Jon Roth. Met de zwarte Iridium Edition brengt Blug een geheel nieuwe versie uit, speciaal gevoiced voor metalgenres.

Niet alleen een ander kleurtje
Thomas Blug weet het een en ander van versterkers. Voordat hij zijn eigen BluGuitar begon, werkte hij mee aan de ontwikkeling van diverse Hughes & Kettner versterkers en effecten.
De Amp1 Iridium Editie is een analoge versterker met in de klasse D eindtrap een nanobuis, een klein buisje dat de vier analoge voorversterkerkanalen de gewilde buizenklank geeft.  

Naast het cleane kanaal dat veel headroom heeft, zijn er drie overdrivekanalen, vintage, classic en modern, die allen een klank hebben gekregen ideaal voor de zwaardere genres. Blug heeft ze dan ook ontwikkeld in samenwerking met diverse metalgitaristen. Met de custom controlregelaar geef je de classic en modern kanalen een aangepaste voicing en een noisegate zorgt ervoor dat de Amp1 heel stil is als je niet speelt. Er is een effectloop die in serie of parallel kan werken en een recording out met speakersimulatie. In lijn met het compacte reisontwerp werkt de Amp1 op elke mogelijke netvoeding, of je nu in Europa of Amerika speelt, hij klinkt hetzelfde dankzij het interne circuit dat de werkspanning altijd gelijk houdt. 

Meer info

zoeken
zoeken